Sarajevo
0

Rizzo Ruža u subotu služi u galeriji Boris Smoje

Sarajevo-x.com
Rizzo Ruža (Foto: Sarajevo-x.com)
Rizzo Ruža (Foto: Sarajevo-x.com)
Sarajevski muzičar Rizah Lukačević, umjetničkog imena Rizzo Ruža, konobarisat će u galeriji Boris Smoje u novoj sedmici humanitarne akcije "Danas vas služi".

On će u subotu, 2. jula, usluživati sve goste galerije od 13 do 14 sati i kao do sada naplaćivati po cijenama koje odrede sami gosti jer sav prihod ide u Otvorenu mrežu za liječenje oboljelih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Svi fanovi Rizze Ruže imat će priliku razgovarati sa njim nekoliko dana prije velikog koncerta ispred BBI centra. Rizzo će na tom koncertu proslaviti 15 godina svoga stvaralaštva.

"Ovo je za mene kruna karijere i pozivam sve da slave sa mnom", izjavio je Rizzo Ruža na konferenciji za novinare povodom koncerta.

Organizatori humanitarne akcije pozivaju Rizzine fanove da sa ovim muzičarom podijele slavlje i ujedno pomognu bolesnim sugrađanima. Poznate ličnosti koje su usluživale goste galerije u prethodnim sedmica prikupile su preko 5.000 maraka.

Humanitarnu akciju u kojoj poznate ličnosti konobarisanjem prikupljaju novac za liječenje oboljelih organizovala je sarajevska galerija Boris Smoje u saradnji sa radiostanicom Kameleon i emisijom "Udri mušku".