{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ristić: Novim zakonom o radu u RS-u do veće zaposlenosti

F
28.7.2015. u 11:35
0
20
Ristić: Novim zakonom o radu u RS-u do veće zaposlenosti
0
Ristić: Novim zakonom o radu u RS-u do veće zaposlenosti
Direktorica Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić ocijenila je danas da bi novi zakon o radu u RS-u trebalo da osigura veću zaposlenost.
"Poslovna zajednica, prije svega Unija udruženja poslodavaca RS-a jasno je izrazila stav da je potrebno usvajanje novog zakona o radu, s ciljem da se urede odnosi radnika, poslodavaca te osiguravaju prava i odgovornosti obje strane", naglasila je Ristić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Očekuju, kazala je, da se ono što godina piše u mjerama Ekonomske politike i programu rada Narodne skupštine o donošenju novog zakona o radu, konačno ove godine i realizuje.

Izmjene radnog zakonodavstva bi trebale, kako je dodala, da osiguraju fleksibilniji odnos prema radu na određeno vrijeme, produženje tog roka sa sadašnje dvije godine čime bi se, smatra ona, stvorili uvjeti za veću zaposlenost te unapređenje sadašnjih rješenja u Zakonu o radu.

Novi zakon o radu u RS bi, po najavi ministra rada Milenka Savanovića, trebao biti usvojen do kraja godine.

Protivljenje izmjenama radnog zakonodavstva već duže iskazuje Savez sindikata RS-a, čije rukovodstvo odbija bilo kakve razgovore o toj temi te traže dosljednu primjenu postojećeg zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: