Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je po meni bio najbolji prijedlog za himnu... http://www.myspace.com/visdamar
Bolja je ova verzija nego ona februarska, no sada umjesto nekadasnjeg problema sa metrikom u trecoj strofi ima(ce)mo problem sa metrikom u prvoj strofi. Ono u trecem stihu prve strofe \"Majko nasa zemljo\" valja sad do u besvjest otezat na \"zemljo\". Tu ustvari sada fali rijec (od dva sloga)! Idalje sam misljenja da je zadnja strofa totalni science-fiction jer otkako je Republike Srpske mi sigurno ne idemo u buducnost zajedno!
sad ce se ljutit jer je KRAJINA izbacena iz teksta....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedno jutro prije bijela dana Skupila se ceta Talibana Isklanjali, svi oprali zube U red stali cunu da mi ljube Ja sam J.E.B.A.CH i to onaj pravi cesto g.u.zim cet.nike u travi raznijezim ih pa mi beru cvijece u svoj paksu drugi racku nece Ostala mi jedna zelja pusta das; popisam us.tashi u usta nema veze, bar je Gojko Susak moju sper.mu ispio na dusak
NASA HIMNA JE HEJ SLAVENI!
interesantno je kako komentari ( bilo koji clanak) na ovom jednom\" eminentnom \" webu,zavrse ISTOOOOOO............al` fakat je to istina,a sve drugo je LAZ.........bolest medju ljudima,sta li drugo ?????.......
.... 10.06.2009. u 18:25 @ \"...jer dijelovi BiH na kojima žive Hrvati su Hrvatska bili i ostali samo trenutačno-privremeno okupirani...Zato s tim selite u Rh haha samo nasmijavate pa mi smo već u Hrvatskoj. \" Ima li ovo ikakvog smisla kada kažeš na glas :)))) Otiđi u Hrvatsku pa će te kao i ostale (viđeno ne jednom nego hiljadu i jednom) zvati BOSANAC... hahah, u Hrvatskoj sam svako malo ako baš misliš na granice prijeđem ih (iako kako sam naveo dobar dio BiH je Hrvatska) no da nastavim... Kao što navedoh u nekom postu 50% Hrvata i više je porijeklom iz BiH a ti ako pročitaš neke postove po forumima di kao mi smo Bosanci hebi ga to valjda pisu Bošnjaci iz RH, kao i rijetki sličajevi izgubljenih Hrvata, Bosanci ste samo vi Bošnjaci kad se kaže Bosanac misli se na Bošnjaka-Muslimana, ako se misli na Hrvata iz Bosne kaže se Hrvat iz Bosne ima tu razlike i te kako velike ne varaj se, btw. ako hercegovina nije hrvatska zašto su zastave Hrvatske svugdje?
himna je sranje pogotovo zadnja strofa.Kao da su pisali uspavanku,nama treba tekst od kog ces se najeziti, a u ostalom mi imamo takvu himnu a to je JEDNA SI JEDINA
Tek kada tekst himne bude na Hrvatskom jeziku onda ću moći reći da je moja himna. Do tada ništa...
zar nije bilo prije majko nasa zemljo bosno tebi pripadam izgleda da su ovo bosno izbacili
vidjeces srbine kako ces da pjevas. kolektivno u porodici cete pjevati ovu himnu i to ozarena lica, haj\' sad razguli i uci tekst.
Hercegovinu bi trebalo izbaciti iz teksta himne i usparati na rijecima. Neka ostane samo Bosna i to je sasvim dovoljno.
HAHAHHA bas tako 23% u ostale krajeve \"svoje zemlje\" ne smiju ni da prismrde. Neki kazu da vas je trebalo sve pobiti ili istjerati, ipak se ne slazem sa takvim razmisljanjem. Ovako je mnogo bolje, ko ribe na suhom, koprcate se jadnici ne znate sta ce te od sebe. Zelite ko neku svoju drzavu ali vam ne ide hahah, fino vas gledati. Dodje vam Biden kao da ce vam tu neku drzavu a on veli entiteti nigdje ne idu :)!!. U RS vas uvijek doceka kokarda, a kada krenete na more niste ni stigli do Metkovica a vec ste u Hrvatskoj, ma kakvi Metkovici Kiseljak, Hrvatska vam je blize nego Metkovici, Hrvatska :). Znaci ono od Tuzle do Sarajevo i tamo malo do Bihaca to vam je to!! Ne znam zasto stavljati more u himnu, jer zadnjih put kada sam pogledao kartu, Sarajevo ni blizu mora, jedino ako vam Miljacka nije postala more, onda izvinite, neka more odstane u himni.
Super je himna. Zelim vam da je pevate sretno i uspesno na 23% teritorije koje imate hahhaaa
je8o vas Dino merlin