{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijaset IZ u BiH usvojio Prijedlog pravilnika o reisu-l-ulemi

F
FENA
16.6.2015. u 12:34
0
12
Rijaset IZ u BiH usvojio Prijedlog pravilnika o reisu-l-ulemi
0
Rijaset IZ u BiH usvojio Prijedlog pravilnika o reisu-l-ulemi
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića u Sarajevu je danas održana deseta redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Sjednici Rijaseta su prisustvovali članovi Rijaseta: zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, direktor Uprave za vjerske poslove mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razim ef. Čolić, direktor Uprave za administrativne i pravne poslove Ismail ef. Smajlović i direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Zejnil ef. Rebihić.

Sjednici su prisustvovali i šef Kancelarije reisu-l-uleme Rifat Fetić i sekretar Rijaseta Mensur ef. Karadža.

Članovi Rijaseta su utvrdili tekst Prijedloga pravilnika o reisu-l-ulemi, javlja MINA.

Ovim pravilnikom uređuje se pojam, sticanje i prestanak zvanja, prava i obaveze reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH kao inokosnog organa, poglavara i najvišeg vjerskog autoriteta Islamske zajednice, vrhovnog muftije, rukovodioca Vijeća muftija i Rijaseta te prava i obaveze reisu-l-uleme kao i zamjenika reisu-l-uleme nakon prestanka mandata.

Prijedlog teksta pravilnika o reisu-l-ulemi bit će upućen na razmatranje i usvajanje Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, javlja MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: