{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rezidencije bivše SFRJ u Washingtonu i Beču postaju ambasade BiH

F
17.1.2007. u 11:02
0
0
Rezidencije bivše SFRJ u Washingtonu i Beču postaju ambasade BiH
0
Rezidencije bivše SFRJ u Washingtonu i Beču postaju ambasade BiH
Bosna i Hercegovina na sastanku Komiteta za podjelu DKP imovine bivše SFRJ, održanom u Skoplju u protekla dva dana, nije dobila ništa novo u smislu dodatne raspodjele.
Kako je danas za Agenciju FENA izjavio glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje, bitno je da su na pregovorima u Skoplju potvrđeni rezultati ostvareni na prethodnoj sjednici u Zagrebu, s obzirom da Slovenija, koja je ranije izrazila rezerve, sada nije uložila prigovor.

Kada je u pitanju konkretno preuzimanje, kazao je Regoje, o tome će se još razgovarati, a nastavak pregovora, na kojima se može očekivati i mogući rok za primopredaju objekata, zakazan je za 15. i 16. marta u Zagrebu.

BiH je dobila zgrade ambasada bivše SFRJ u Madridu, Otavi, Oslu i Ankari, rezidencije u Washingtonu, Beču i Budimpešti te jedan stan u Milanu.

Regoje kaže da se planira da se rezidencije u Beču i Washingtonu preurede u ambasade BiH, jer u tim gradovima BiH nema objekata u svom vlasništvu.

Prilikom preuzimanja ovih objekata moguće je da se primijeni sličan model kao prilikom preuzimanja ambasade u Londonu, a to je da se u prvom periodu od dosadašnjih korisnika uzima najamnina dok oni ne nađu novo rješenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: