{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rezidencije bivše SFRJ u Washingtonu i Beču postaju ambasade BiH

F
17.1.2007. u 11:02
0
0
Rezidencije bivše SFRJ u Washingtonu i Beču postaju ambasade BiH
0
Rezidencije bivše SFRJ u Washingtonu i Beču postaju ambasade BiH
Bosna i Hercegovina na sastanku Komiteta za podjelu DKP imovine bivše SFRJ, održanom u Skoplju u protekla dva dana, nije dobila ništa novo u smislu dodatne raspodjele.
Kako je danas za Agenciju FENA izjavio glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje, bitno je da su na pregovorima u Skoplju potvrđeni rezultati ostvareni na prethodnoj sjednici u Zagrebu, s obzirom da Slovenija, koja je ranije izrazila rezerve, sada nije uložila prigovor.

Kada je u pitanju konkretno preuzimanje, kazao je Regoje, o tome će se još razgovarati, a nastavak pregovora, na kojima se može očekivati i mogući rok za primopredaju objekata, zakazan je za 15. i 16. marta u Zagrebu.

BiH je dobila zgrade ambasada bivše SFRJ u Madridu, Otavi, Oslu i Ankari, rezidencije u Washingtonu, Beču i Budimpešti te jedan stan u Milanu.

Regoje kaže da se planira da se rezidencije u Beču i Washingtonu preurede u ambasade BiH, jer u tim gradovima BiH nema objekata u svom vlasništvu.

Prilikom preuzimanja ovih objekata moguće je da se primijeni sličan model kao prilikom preuzimanja ambasade u Londonu, a to je da se u prvom periodu od dosadašnjih korisnika uzima najamnina dok oni ne nađu novo rješenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: