{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reuf Bajrović: iPhone je kupljen za potrebe ministarstva i tamo je i ostao

6.7.2015. u 15:38
119
229
Reuf Bajrović: iPhone je kupljen za potrebe ministarstva i tamo je i ostao
119
Reuf Bajrović: iPhone je kupljen za potrebe ministarstva i tamo je i ostao
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je Klix.ba danas objavio da je bivši ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović za potrebe ministarstva kupio posljednji model iPhonea, reagirao je i sam Bajrović.
Bajrović kaže kako je netačan navod da je mobilni telefon kupljen za njegove lične potrebe. No, Klix.ba je već ranije jasno naznačio da je telefon kupljen za potrebe ministarstva te nigdje nije navođeno da je ministar Bajrović lično koristio iPhone ili da ga nije ostavio u ministarstvu. Bivši ministar u svom reagiranju nije napisao zbog čega je njegovo ministarstvo kupilo najskuplji mobitel na tržištu.

"Mobilni telefon je kupljen za potrebe ministarstva i u tom smislu ostao je na raspolaganju ministarstvu. Odnosno, ostao je na korištenje ministarstvu kojim upravlja Fadil Novalić. Da budem još jasniji, taj telefon ne koristim", navodi Bajrović.

Bajrović navodi da novinari znaju da nije mijenjao broj nakon preuzimanja funkcije ministra, a ni nakon odstupanja sa funkcije.

"U toku obnašanja dužnosti ministra koristio sam svoj telefon i taj broj. Što se tiče ušteda, ja nisam uzeo bijeli hljeb, što dovoljno govori o tome koliko sam se odgovorno odnosio prema narodnom novcu za razliku od kadrova npr. SDA koji su uzimali novac i koristili ga isključivo u lične svrhe. U Ministarstvu se mogu provjeriti moje tvrdnje", navodi Bajrović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: