Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Federacija treba organizirati pravnu potporu svim ljudima koji imaju osnova tužiti RS. Sigurno će biti i sličnog odgovora sa druge strane, u to ne treba sumnjati imajući u vidu da su svi koji su imali osnova tužiti FBiH, a dolazili iz Srbije bili sistematski spremani i podržani od Miloševićevog režima. Ovo će usporiti i onako neefikasno i preplaćeno sudstvo u BiH. Bojim se da će samo potomci tužitelja doživjeti satisfakciju. P.S. Republika Srpska je imala šansu da se odrekne genocidnog nasljeđa, ali je to odbila i nastavila kontinuitet, što podrazumjeva prihvatanje svih prava i obaveza koje proizilaze iz toga. P.S
Pa osamostalite se, više. Ko vas, bre, sprečava ?
Optuznicu stavit na dno ladice i cekati smak svijeta.
ako postoji pravda treba sve da plate kao sto njemci placaju jevrejima i dan danas.. ! Mada se zivoti ne mogu vratiti ako nista da znaju da ne moze nekaznjeno proci..
tako i treba svi da tuze genocidni zahod
u glupog li naroda.pa nije republika srpska neka drzava koja je napala bosnu.to je bio gradanski rat iz koga se stvorila rs kao garant opstanka srba u bosni.neki pametan advokat uzeo lako pare od glupog naroda
Nazalost odbacila, nazalost.... da smo tada prihvatili veliku Srbiju koju su nam nudili saveznici danas nebi bilo ovih kvazinacija poput bosnjaka, crnogoraca, makedonaca... vec bi bili eventualno samo mali hrvati, kao nacionalna manjina u Srbiji, i naravno siptari, kojih nebi bilo u danasnjem procentu da nije bilo komunistickog rezima! Ali, zamisli koji smo blesani mi Srbi, htjeli smo sa malim hrvatima i slovencima da pravimo drzavu na ravnopravnim osnovama, cime smo im i poklonili danasnje drzave!!!
@axa Program Velika Srbija nastao je na Londonskom sporazumu 1915.godine,a stvorili su je sile Antante,V.Britanija,Francuska...Srbija je taj plan odbila jer u tu koncepciju nisu bili ukljuceni svi juznoslovenski narodi,narocito dijelovi Dalmacije koji su trebali da pripadnu Italiji.Srbija je svoju politiku na pocetku Prvog svjetskog rata formulisala u Niskoj deklaraciji,gdje su glavni ciljevi Srpske vojske bili oslobodjenje svih juznoslovenskih naroda.
Ovo nije bio građanski rat nego seljački.I to veoma agresivan od strane seljaka i primitivaca iz Srbije i okoline gradova iz BIH.
Ova tuzba je i priznanje da je u bivsoj BiH bio gradjanski rat!
samo tako...sto vise lozite - Dodik and Co. imaju jaceg osnova da vas svedu na Sarajevistan!!!! lol!!! :)))))))))))
mršš na Karpate mamu ti tvoju,
@@axa; Pojam „Velika Srbija“ je neizvesnog porekla, mnogi istoričari tvrde da je plod austrougarske propagande protiv srpske i jugoslovenske ideje krajem 19. i početkom 20. veka. Po Dobrici Ćosiću, pojam je nastao 1903. godine na takozvanom „izdajničkom saboru“ u Zagrebu, kada su južnoslovenski političari i intelektualci lojalni austrijskoj monarhiji osudili politiku državnog i nacionalnog ujedinjenja Srba i svih Jugoslovena. A sto se tice Načertanija i Ilije Garasanina ti to nisi bas dobro skont`o, tu se prica o vracanju izgubljenih teritorija koje su bile pod turcim, pod kontrolu srbije.
@Ubistvo srpskog svata na bascarsiji Budala ubila budalu koja je provocirala vijoreci cetnicku zastavu u sred Bascarsije. @nezaobilaznu ISLAMSKU DEKLARACIJU Procitaj ti Nacertanije Ilije Garasanina iz 1844. i memorandum SANU-a tzv. granica Karlobag - Karlovac - Virovitica. @Sijekovac Za to se obrati HV-u i Miletovom velikom prijatelju Draganu Covicu Sve u svemu tuzicemo RS dve dok ne odstranimo taj tumor sa nase drzave.
Slazem se sa bosnjacima da treba da tuze RS. ne samo za tuzlansku kapiju, nego i za sve dogadjaje koji su prethodili ratu u BiH, kao sto su sledeci; Ubistvo srpskog svata na bascarsiji. Sijekovac, I sve ostale dogadjaje kao i nezaobilaznu ISLAMSKU DEKLARACIJU koju trebate procitati i onda traziti krivca, dotle vase tuzbe kao i sve dosadasnje ne piju vode.
Normalno svi oni koji su okrvavili ruke ukljucujuci i Federaciju koja stiti i zateze procesovanje zllocina kao onog u Sijekovcu marta 92\' gdje je paramilitarna vojska SDA i HVO pobila 47 civila..Snimak postoji na RTSA. Bujrum !
Ovo je dobra vjest i za Srbe.Nadam se da ce onigh 350 Srba iz zatvora u Tarcinu, i oni koji su prosli golgotu Hrasnickog zatvora a i onih zatvorenih i pobijenih u Sarajevu da podnesu isto takvu protiv Sarajevskih mucitelja i sarajevske elite koja je bila tad na vlasti.