"Listen very carefully"
0

FOTO+VIDEO / René i Edith skupili 415,5 KM za liječenje oboljelih

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Humanitarac Almir Čehajić Batko i novinarka Tanja Đurović u ulogama Renéa i Edith iz kultne TV serije "Alo, alo" učestvovali su u humanitarnoj akciji "Danas vas služi". Za sat vremena, koliko su bili u ulozi konobara, prikupili su 415,5 KM.

Tokom sat vremena, koliko ih služi neko od poznatih, gosti sami određuju cijenu pića, a sav iznos se uplaćuje "Otvorenoj mreži za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca", iz koje se uglavnom pomaže liječenje oboljele djece. "René i Edith" četvrti su koji gostuju u humanitarnoj akciji koja se održava u sarajevskoj galeriji "Boris Smoje". Sa njihovim pazarom, te sredstvima koja su do sada učestvujući u akciji prikupili sportski komentator Marjan Mijajlović, članovi grupe Zgodni, mladi i slobodni, te glumački par Marija Omaljev i Miraj Grbić, prikupljeno je oko 1.500 KM.

"René, ne zabušavaj! Usluži goste dok ja počistim ovaj stol! Nemojte me tjerati da vam pjevam, a vidim niko nije ponio sir da začepi uši!", šalila se Tanja. koja se odlično snašla u ulozi Edith, dok je i René bio na visini zadatka.

"Akcija je odlična i drago nam je da smo u prilici i na ovaj način pomoći", kazao je Batko, dodajući kako pored brojnih humanitarnih akcija u kojima je učestvovao nije imao priliku učestvovati na ovaj način.

Kako su nam kazali iz galerije "Boris Smoje", za sljedeću sedmicu već je dogovoreno gostovanje Emira Bukovice, koji sa sobom planira povesti i članove svog banda "Frozen Camels". Gostovanje će biti najvjerovatnije u subotu 7. maja, a tačna satnica bit će naknadno objavljena.