BiH
192

Rekordan broj kupača osvježenje pronašlo na Panonskim jezerima

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U Tuzli su od ranog jutra svi putevi vodili ka Panonskim jezerima. Poslije dana u kojim vremenske prilike nisu dozvoljavala kontunirano uživanje u "oazi slanog okusa", nedjelja je osvanula sunčana, a temperatura vazduha danas je prelazila 30 stepeni Celzija.

"Nakon kratkotrajnog odmora na Jadranskom moru vratio sam se u Tuzlu i ljetne dane provodim na Panonskim jezerima. Meni je ovdje idealno, jer su cijene prihvatljive, a moja kuća je udaljena nekih desetak minuta", kaže Samir Klimentić.

U upravi Pannonice vjeruju kako je danas ostvarena rekordna posjeta u ovoj sezoni, ali taj podatak nisu mogli potvrditi dok se ne zatvore kase za naplatu.

Podsjetimo kako je rekord Pannonice ubilježen prošle sezone kada je u jednom danu na tri jezera i slapovima bilo preko 12.000 posjetilaca.

Također, podsjetimo da su cijene ulaznica, dnevnih i sezonskih, ostale iste, da u Tuzlu zbog Panonskih jezera dolazi veliki broj posjetioca iz drugih gradova i inozemstva i da JKP Pannonica iz godine u godinu podiže nivo svojih usluga i sadržaja.