Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Albancima se u tom pogledu mora odati počast jer oni su napravili odmak između religije i nacionalnosti. Dok je Albancima nacionalnost na prvom mjestu, našim Bošnjacima je obrnuto. Razlog tome je novonastali identitet nakon završetka rata gdje prije toga, jedino za što su se mogli vezivati i razlikovati u odnosu na druge, jeste religijska pripadnost. No kako vrijeme bude odmicalo, to će se promjeniti. Već danas su Bošnjaci puno samosvjesniji.
Potpuno nevalidna usporedba. Albanija je uvijek bila država za sebe, sa albanskim narodom i Islamom kao dominantnom religijom. Bosanski muslimani nikad ni slično.
@AriaScorpio Itekako važeća usporedba. Albamci su imali tešku povijest međutim opet su zadržali svoju homogenost a to vidim upravo u svom jakom osjećaju i vezanosti za identitet tj. nacionalnost. Ono što Bošnjaci tek treba da savladaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bošnjaci nemaju seksualno roblje ko neki Arapi, ne zamotavaju svoje žene da im se ni lice ne vidi, nemaju po 4 supruge, ne žene rodbinu ko mnogi Pakistanci i Arapi, nemaju problem da se rukuju sa ženama, u Bosni nije bilo terorizma ne pamtim od kad, ponekad cugnu jer bog je milostiv... s takvim islamom se moze koegzistirati.
ali trenutno se i Saudijska Arabija liberalizira i daje ženama više prava
http://www.politika.rs/scc/clanak/401398/Nemacka-proteruje-3-500-drzavljana-BiH#.WsT56vOQGJQ.facebook
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
to je BiH...kad ljudi nemaju nista i zive losije nego zivotinje u razvijenim zemljama eh onda je glavna tema islam, krscanstvo, nacionalnost etc...tuzno, umjesto da ekonomisti, izumitelji, fizicari imaju glavnu rijec, u Bosni zaostale i zatucene imame, svecenike i nacionaliste to imaju. I onda se cudimo zasto je drzava toliko u banani..
Gospodin nas Kavazovic
smecari jedni i SDA potparoli
Islam , kao najmodernija monoteisticka religija , treba da bude ono sto Kavazovic zamislja ( ali i umislja). BiH i bosanski muslimani mogu biti glavni promotor i nositelj modernog europskog islama tek kad se oslobode uticaja danasnje vlasti i politike, i vrate bosanskom izvornom islamu, bez popovanja i unosenja pometnje sa Istoka. Bosanska reforma islama sa ljudima ucevnog i modernog pogleda na svijet, kao buduca vodilja za sve muslimane svijeta, zasto da ne. :)
@premudri bosnjak sam ali i ja sam se nasmijao :D islam je zatucena religija kao i sve ostale religije..cuj "najmodernija" hahah
@chapito , najmodernija u smislu vremena nastanka. Nisam ni ja religiozan , a tvoj komentar odrazava tvoj stav i pokazuje da si upravo ti zatucan i jos uvijek "debelo" balav.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kad slušaš ovako "poglavara" kako vazi nije ni čudo što smo tu gdje jesmo. Muslimani nisu jedno jedinstveno tijelo, nacionalnosti i filozofija nego samo vjeroispovjest. Dakle kulturološki muslimani iz različitih dijelova svijeta bi trebali biti drugačiji. Nije ni čudo što se naši sirotani poistovjećuju sa arapima i što misle da su "veći muslimani" ako su sličniji kozojebima koji su potpuno izbrisali granicu između religije i tradicije.
IUS je pandan Travnickome univerzitetu uz tu malu izmjenu da ga osnovase i vode ga Turci. Masala! Kakva institucija. Reisa "da Vlah ne vlada" Kavazovica i njegove budalaste izjave komentarisati necu.
ti si malo je reci neupucen. IUS je gigant za sve ostale univerzitetu u bosni pa i sire.doduse tesko je nepismenom objasniti sta sve pise i sta sve ima na dunjaluku.
@Ebu Prodaje meni vjersku i nacionalnu toleranciju a dijaspori prodaje "da Vlah ne vlada" ka da se ja juce rodih pa sam pored ociju svojih slijep. Izjave ovdje date o bosnjackoj tradiciji mu stoje no dzabe stoje kada od njega dodjose. Dakle budalaste izjave Reisa Kavazovica.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
e jeste na duh u pm😂,u prvom redu safova sve go kriminalac a sve neke satro hadzije,a bivsi rejz se nakrao za deset pokoljenja
Ako misliš na to što mi Bošnjaci volimo da cugamo , kladimo se , varamo žene , lažemo , podvaljujemo , krademo ......... e nisam baš siguran
Sve je dobro kad se dobro svrsi :)
:)))) ali sve ... nirvana.