{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rehabilitacioni kamp na Vlašiću za djecu oboljelu od maligniteta

F
29.6.2012. u 13:48
26
0
Rehabilitacioni kamp na Vlašiću za djecu oboljelu od maligniteta
26
Rehabilitacioni kamp na Vlašiću za djecu oboljelu od maligniteta
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" realizira rehabilitaciju za 35-oro djece liječenih od malignih oboljenja i njihovih roditelja od 26. juna do 1. jula, na planini Vlašić u hotelu "Pahuljica".
Rehabilitacioni kamp finansiraju IN Fondacija i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo.

Rehabilitacija ima za cilj jačanje imuniteta, osnaživanje psihološke stabilnosti djece, jačanje samopouzdanja, samopoštovanja, uklapanje u grupu vršnjaka, prevazilaženje stresnih i traumatskih iskustava a koji su u vezi s liječenjem, socijalno osnaživanje djece, opuštanje, zabavaljanje, podsticanje kreativnog izražavanja i pozitivnosti, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Putem rehabilitacije se nastoji skrenuti pažnja na ogromne probleme koje imaju porodice i djeca oboljela od različitih malignih oboljenja u svim fazama onkološkog liječenja, a posebno po završetku liječenja.

Aktivnosti koje su se do sada provele na rehabilitacionom kampu su jutarnja gimnastika na kojoj učestvuju djeca i majke te škola plivanja, a vode ih obučeni animatori.

Organizirane su i škola jahanja te psihološke i društvene radionice za djecu i majke. Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo je djecu upoznala o pravilima i načinima provođenja sigurnosnih mjera. Organiziran je i zumba trening koji je vodila profesionalna trenerka, talent show s mladom umjetnicom Dunjom Fazlić i disco večer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: