{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra počinje sa radom "Kamp dječijih osmjeha 2012"

S
6.5.2012. u 11:37
0
0
Sutra počinje sa radom "Kamp dječijih osmjeha 2012"
0
Sutra počinje sa radom "Kamp dječijih osmjeha 2012"
U izviđačkom naselju Benkovac na Kozari sutra će biti otvoren "Kamp dječijih osmjeha 2012", koji će okupiti 200 djece iz četiri prijedorske osnovne škole i oko 70 volontera iz osam zemalja svijeta.
Kamp organizuju prijedorsko Udruženje građana "Don" i Fondacija "Arselor Mital Prijedor".

"Osnovni cilj projekta jeste škola u prirodi kroz interaktivne pristupe u nastavi, razvijanje kreativnosti i aktivizma kod djece, te socijalizacija djece iz različitih etničkih grupa", rekao je predsjednik Fondacije Predrag Šorga.

U kampu će učestvovati po 50 učenika uzrasta od petog do devetog razreda iz osnovnih škola "Kozarac" iz Kozarca, "Vuk Stefanović Karadžić" iz Omarske, "Ćirilo i Metodije" iz Trnopolja i "Branko Ćopić" iz Prijedora.

Šorga je precizirao da će u kampu svakodnevno biti organizovano pet radionica koje će voditi 20 voditelja. Njima će pomagati volonteri i nastavnici u oblastima sporta, zabave, ekologije, novinarstva i saobraćaja.

Projekat "Kamp dječijih osmjeha 2012" finansira Fondacija "Arcelor Mital Prijedor" sa 20.000 dolara, a saglasnost za njegovo održavanje dalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Zatvaranje kampa je predviđeno za subotu, 12. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: