Goražde
0

Svečanost povodom završetka ljetnog kampa u naselju Sadba

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U goraždanskom naselju Sadba danas je upriličena prigodna svečanost povodom završetka ljetnog kampa učenika osnovnih škola koji se u ovom mjestu održava već petu godinu zaredom.

U organizaciji Udruženja "Pomoć djeci Balkana", kroz ljetni kamp i ove godine prošlo je 180 učenika iz osnovnih škola BPK-a Goražde i okolnih opština Republike Srpske.

Kroz druženje i zabavu učenici su imali priliku učestvovati u likovnim i literarnim radionicama, pohađati kurseve informatike, učiti osnove iz engleskog i španskog jezika,učiti o kulturi življenja te drugo.

Svečanosti povodom završetka kampa danas su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i predstavnici Ambasade SAD u BiH koja je finansijski podržala ovaj kamp. Oni su izrazili zadovoljstvo što su pružili podršku održavanju ovog kampa, zajedno sa još šest kampova koji se održavaju u BiH, a koji za cilj imaju promociju suživota, prijateljstva i tolerancije.

Uz čestitke na ovogodišnjoj organizaciji, pomoć u organizovanju i svih narednih kampova obećao je i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Dodjeljene su zahvalnice i priznanja svima koji su pomogli organizaciju kampa, a zahvalnica je dodjeljena i Općini Goražde za podršku u realizaciji projekta "Međuentitetska saradnja škola i učenika-put u budućnost".