Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U b l e h a š i , koji je ovo put da oni naivnom yebbenom glasačkom tijelu ovećaju R E F O R M U uprave . . . Da li ima itko da im vjeruje . . . ? ? ?
Pozdravljam
vladavina zakona
Vladavina prava :)
Reforma i amputacija uhljeba i glasačke mašinerije koja održava ove krimose na vlasti zadnih 25 godina!!!
Ustav troetnički ih održava,džaba ko bio da bio,bili su svi i svi su potezali vitalni nacionalni interes.
Pa ko koci srateški okvir za provedbu reforme javne uprave u Sarajevu, da bi se reforma javne uprave u BiH odvijala kontinuirani.Sve u sistemu TI U KLIN JA U PLOCU .
smanjis kantonalne i federalne sluzbenike i namjestenike, kao i drzavne ... isto se odnosi na Rs ... i rjesio problem ... u FBIH su problem zupanij. - kantonalni i entitetski nivo gdje se zaposljavalo bez mjere i razuma ... tu lezi problem.... u rs je isto problem, treba smanjiti i na entitetskom i na drzavnom nivou na razumnu mjeru .... Opcine su ovdje u najgorem polozaju jer im zupanije - kantoni, i federacija uzimaju mnogo nadleznosti bez veze ...
a da ne govorimo o preklapanju poslova.........koliko se duplira.......a na kraju niko nije nadlezan.......yebe lud zbunjenog.....
Ukinite kantone i desetine fiktivnih fantomskih uprava i agencija izmišljenih za uhljebljenje stranačkog kadra i članova familije, i eto reforme javne uprave.
Tri institucije (dgs,sipa,tuz.bih) sa budzetom od 1/2 milijarde km oduzimaju cigare na komad. Yebbo ovu drzavu a posebno poganu glasacku stoku od naroda
@percepcija recepcije Pa dobro, nisam baš sad mislio na ukidanje tako važnih državnih institucija kao što su Granična policija, SIPA i državno tužilaštvo. Mislio sam na agencije tipa Agencija za radioaktivna i nuklearna zračenja i slične koje nemaju nikakvu opravdanost niti smisao postojanja. A ove prve tri treba reformisati iznutra, postaviti sposobne i odgovorne ljude na tako važne funkcije i prestati sa političkim pritiscima na rad istih.
"reforma mozaka"- preduslov svih uslova!