"Referendum u RS-u je neprihvatljiv, Bošnjaci će biti protiv"

F
FENA
15.12.2009. u 13:36
0
115
"Referendum u RS-u je neprihvatljiv, Bošnjaci će biti protiv"
0
"Referendum u RS-u je neprihvatljiv, Bošnjaci će biti protiv"
Predsjedavajući Vijeća naroda RS-a Dževad Osmančević izjavio je danas da za njega nije prihvatljiva najava mogućeg referenduma u RS-u u vezi s jučer nametnutim odlukama visokog predstavnika u BiH te ističe da će delegati Kluba Bošnjaka odbiti takvu odluku ukoliko je donese Narodna skupština RS-a.
Budući da sva akta usvojena u parlamentu RS-a moraju ići i na razmatranje u Vijeće naroda, Osmančević je rekao da ne može sada govoriti kakva bi bila končana odluka Vijeća, ali vjeruje da bi delegati iz reda bošnjačkog naroda sigurno bili protiv.

Osmančević je u izjavi novinarima u Banjoj Luci iznoseći svoj stav, pošto ne može govoriti uime cijelog Vijeća naroda, rekao i da podržava ostanak stranih sudija u bh. pravosudnim institucijama bar još neko vrijeme.

"Situacija koju imamo u BiH, a proizilazi iz vrlo visoke korupcije, jako velikog broja primjera da nemamo efikasno sudstvo, govori u prilog da se još nisu stekli uvjeti da BiH bude bez stranih sudija", rekao je predsjedavajući Vijeća naroda RS-a.

Istaknuo je da niko ne treba da se plaši sudije ili pravosudne institucije ukoliko nije kriv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (115)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: