{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Referendum u RS-u je neprihvatljiv, Bošnjaci će biti protiv"

F
15.12.2009. u 13:36
0
115
"Referendum u RS-u je neprihvatljiv, Bošnjaci će biti protiv"
0
"Referendum u RS-u je neprihvatljiv, Bošnjaci će biti protiv"
Predsjedavajući Vijeća naroda RS-a Dževad Osmančević izjavio je danas da za njega nije prihvatljiva najava mogućeg referenduma u RS-u u vezi s jučer nametnutim odlukama visokog predstavnika u BiH te ističe da će delegati Kluba Bošnjaka odbiti takvu odluku ukoliko je donese Narodna skupština RS-a.
Budući da sva akta usvojena u parlamentu RS-a moraju ići i na razmatranje u Vijeće naroda, Osmančević je rekao da ne može sada govoriti kakva bi bila končana odluka Vijeća, ali vjeruje da bi delegati iz reda bošnjačkog naroda sigurno bili protiv.

Osmančević je u izjavi novinarima u Banjoj Luci iznoseći svoj stav, pošto ne može govoriti uime cijelog Vijeća naroda, rekao i da podržava ostanak stranih sudija u bh. pravosudnim institucijama bar još neko vrijeme.

"Situacija koju imamo u BiH, a proizilazi iz vrlo visoke korupcije, jako velikog broja primjera da nemamo efikasno sudstvo, govori u prilog da se još nisu stekli uvjeti da BiH bude bez stranih sudija", rekao je predsjedavajući Vijeća naroda RS-a.

Istaknuo je da niko ne treba da se plaši sudije ili pravosudne institucije ukoliko nije kriv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: