{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rebalansirani federalni proračun 1,7 miliona KM

F
21.6.2011. u 16:33
0
1
Rebalansirani federalni proračun 1,7 miliona KM
0
Rebalansirani federalni proračun 1,7 miliona KM
Foto: Arhiv
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru razmatrala je Nacrt izmjena i dopuna Proračuna za 2011. godinu, a konačno će ga utvrditi i uputiti u parlamentarnu proceduru nakon što u njega budu ugrađene primjedbe i prijedlozi iz današnje rasprave.
Na konferenciji za novinar predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić kazao je kako rebalansirani Proračun iznosi 1,71 miliona konvertibilnih maraka i na prihodovnoj i na rashodovnoj razini, s čime će narednih dana biti upoznati predstavnici sindikata i udruženja korisnika proračunskih sredstava.

"Pri koncipiranju rebalansa, Vlada je krenula od smanjivanja stavki na koje može direktno utjecati kao nastavak već poduzetih mjera štednje na smanjenju naknada funkcionarima i naknada zaposlenih u državnoj službi, što je preporučeno i administrativnim tijelima oba doma Parlamenta FBiH", kazao je Nikšić.

Dodao je kako su smanjene naknade troškova zaposlenih za 2,5 miliona konvertibilnih maraka, odnosno za 7,7 posto u odnosu na sredstva usvojena Proračunom za 2011. godinu. Smanjeni su izdaci za materijal i usluge za tri miliona konvertibilnih maraka, kao i izdaci za komunalne i usluge prijevoza i gorivo.

"Uz tekst Proračuna koji je usvojila Vlada danas je usvojeno i nekoliko zaključaka, a jedan od njih se odnosi na intenziviranje razgovora s predstavnicima sindikata oko zahtjeva MMF-a. Provest ćemo reforme naknada braniteljskih populacija i reviziju prava svih proračunskih korisnika. Vlada će direktno uključiti u postupak hitne revizije prava na ostvarenje prijevremene mirovine ostvarene pod povoljnijim uvjetima", kazao je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: