{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rebalansirani federalni proračun 1,7 miliona KM

F
21.6.2011. u 16:33
0
1
Rebalansirani federalni proračun 1,7 miliona KM
0
Rebalansirani federalni proračun 1,7 miliona KM
Foto: Arhiv
Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru razmatrala je Nacrt izmjena i dopuna Proračuna za 2011. godinu, a konačno će ga utvrditi i uputiti u parlamentarnu proceduru nakon što u njega budu ugrađene primjedbe i prijedlozi iz današnje rasprave.
Na konferenciji za novinar predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić kazao je kako rebalansirani Proračun iznosi 1,71 miliona konvertibilnih maraka i na prihodovnoj i na rashodovnoj razini, s čime će narednih dana biti upoznati predstavnici sindikata i udruženja korisnika proračunskih sredstava.

"Pri koncipiranju rebalansa, Vlada je krenula od smanjivanja stavki na koje može direktno utjecati kao nastavak već poduzetih mjera štednje na smanjenju naknada funkcionarima i naknada zaposlenih u državnoj službi, što je preporučeno i administrativnim tijelima oba doma Parlamenta FBiH", kazao je Nikšić.

Dodao je kako su smanjene naknade troškova zaposlenih za 2,5 miliona konvertibilnih maraka, odnosno za 7,7 posto u odnosu na sredstva usvojena Proračunom za 2011. godinu. Smanjeni su izdaci za materijal i usluge za tri miliona konvertibilnih maraka, kao i izdaci za komunalne i usluge prijevoza i gorivo.

"Uz tekst Proračuna koji je usvojila Vlada danas je usvojeno i nekoliko zaključaka, a jedan od njih se odnosi na intenziviranje razgovora s predstavnicima sindikata oko zahtjeva MMF-a. Provest ćemo reforme naknada braniteljskih populacija i reviziju prava svih proračunskih korisnika. Vlada će direktno uključiti u postupak hitne revizije prava na ostvarenje prijevremene mirovine ostvarene pod povoljnijim uvjetima", kazao je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: