{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RDS Tuzla: Simin Han je spreman za promjene

20.9.2014. u 13:34
0
5
RDS Tuzla: Simin Han je spreman za promjene
0
RDS Tuzla: Simin Han je spreman za promjene
U prostorijama Agora Centra u tuzlanskoj Mjesnoj zajednici Simin Han sinoć je održan predizborni skup Regionalnog demokratskog saveza Tuzla
Prisutni građani na njemu su imali priliku da čuju poruke nosilaca i kandidata RDS-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona, te za Federalni parlament.

Ističući da je Simin Han ogranak iz kojeg je započet pokret zvani RDS, te izražavajući zahvalnost zbog podrške koja je u samo nekoliko mjeseci izrasla na ogroman nivo širom Kantona, Salih Šabović, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona i zamjenik predsjednika RDS-a Tuzla, kazao je da je time i mnogo veća obaveza RDS-a da istraje u svojim zacrtanim ciljevima.

Posebno je naglasio potrebu razvoja regija kao ekonomskih cjelina, unutar koje će Podrinje i Tuzlanski kanton biti jedno, jer koliko Tuzla treba Bijeljinu toliko i Bijeljina treba Tuzlu. Preduslov za takve korake je najprije očuvanje postojećih velikih privrednih sistema, za šta se RDS energično zalaže, kao što su Konjuh, Dita, Polihem, bijeljinska Šećerana i druge firme širom regije, jer, kako je kazao, ako se one ugase, o kojem razvoju i zapošljavanju tada imamo pravo govoriti?! Podsjetio je i na neophodnost prolaska kraka Koridora 5C prema Tuzli, jer sve što je daleko od autoputa u ekonomskom i industrijskom smislu kao i da ne postoji. Jaka tuzlanska regija značit će i jaku BiH, što je i osnovni slogan i ideja vodilja RDS kampanje, saopćeno je.

Skupu su se obratili i drugi kandidati RDS-a sa liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona: Omer Isović, Lejla Trle, Adnan Numanović, Suad Smajlović-Šošon, Ramadan Kabashi, Amir Hadžić, Sandra Suljić, Vesna Huremović, Edin Eminović, Ibrahim Suljkanović, Adin Omerović, Meliha Malikić, Nusret Redžić, Emina Hadžić, Sead Jahić, Javra Brković, te Alma Dedić iz Simin Hana, kandidatkinja za Federalni parlament, navode iz Press centra RDS-a Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: