{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jaka tuzlanska regija - jača BiH": RDS Tuzla izbornu kampanju otvorio velikim skupom

13.9.2014. u 14:56
5
8
"Jaka tuzlanska regija - jača BiH": RDS Tuzla izbornu kampanju otvorio velikim skupom
5
Pred više od 600 članova i simpatizera Regionalnog demokratskog saveza Tuzla sinoć je upriličena promocija kandidata RDS-a Tuzla za Opšte izbore 2014.godine, i to za nivo Federacije BiH – Izborna jedinica 3 i Skupštinu Tuzlanskog kantona.
Ovime je Regionalni demokratski savez Tuzla svečano otvorio svoju kampanju uz slogan "Jaka tuzlanska regija – jača BiH" što je pozdravljeno velikim aplauzom i euforičnim uzvicima odobravanja, čime još jednom potvrđeno da RDS kao jedinstven politički pokret svakodnevno nailazi na sve veću podršku svojih programskih ideja, a to su zapošljavanje i razvoj tuzlanske regije, formiranje ekonomskih regija, uz očuvanje postojećih velikih privrednih sistema.

Do posljednjeg mjesta ispunjena Kristalna dvorana Hotela Tuzla, koja je bila i premala da primi sve koji su imali želju da čuju poruke Regionalnog demokratskog saveza Tuzla, poslužila je kao podstrek ranije usvojenom načelu da RDS Tuzla neće voditi prljavu kampanju i da će se dostojanstveno odnositi prema raznim podmetanjima drugih političkih partija kojima zapažena podrška RDS-u sve više smeta.

Tokom svojih obraćanja, Šemsudin Muminović, predsjednik Izbornog štaba RDS-a Tuzla, Salih Šabović, zamjenik predsjednika, te nosioc liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona i Alija Azabagić, predsjednik RDS-a i nosioc liste za Federalni parlament, istakli su da se ne boje tuđih političkih prevara ali da im je drago što se drugi boje RDS-a.

Poručili su da je to znak da je Savez na dobrom putu, te da će se Regionalni demokratski savez tokom cijele kampanje još snažnije i energičnije zalagati za ostvarivanje svojih programskih ciljeva i ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata.

Skupu su se obratili i drugi kandidati na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Omer Isović koji je ujedno i predsjednik Opštinske organizacije RDS-a Tuzla, Nenad Popović i Lejla Ferhatbegović Dizdarević iz Tuzle, te Ibrahim Suljkanović iz Gradačca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: