{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jaka tuzlanska regija - jača BiH": RDS Tuzla izbornu kampanju otvorio velikim skupom

13.9.2014. u 14:56
5
8
"Jaka tuzlanska regija - jača BiH": RDS Tuzla izbornu kampanju otvorio velikim skupom
5
Pred više od 600 članova i simpatizera Regionalnog demokratskog saveza Tuzla sinoć je upriličena promocija kandidata RDS-a Tuzla za Opšte izbore 2014.godine, i to za nivo Federacije BiH – Izborna jedinica 3 i Skupštinu Tuzlanskog kantona.
Ovime je Regionalni demokratski savez Tuzla svečano otvorio svoju kampanju uz slogan "Jaka tuzlanska regija – jača BiH" što je pozdravljeno velikim aplauzom i euforičnim uzvicima odobravanja, čime još jednom potvrđeno da RDS kao jedinstven politički pokret svakodnevno nailazi na sve veću podršku svojih programskih ideja, a to su zapošljavanje i razvoj tuzlanske regije, formiranje ekonomskih regija, uz očuvanje postojećih velikih privrednih sistema.

Do posljednjeg mjesta ispunjena Kristalna dvorana Hotela Tuzla, koja je bila i premala da primi sve koji su imali želju da čuju poruke Regionalnog demokratskog saveza Tuzla, poslužila je kao podstrek ranije usvojenom načelu da RDS Tuzla neće voditi prljavu kampanju i da će se dostojanstveno odnositi prema raznim podmetanjima drugih političkih partija kojima zapažena podrška RDS-u sve više smeta.

Tokom svojih obraćanja, Šemsudin Muminović, predsjednik Izbornog štaba RDS-a Tuzla, Salih Šabović, zamjenik predsjednika, te nosioc liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona i Alija Azabagić, predsjednik RDS-a i nosioc liste za Federalni parlament, istakli su da se ne boje tuđih političkih prevara ali da im je drago što se drugi boje RDS-a.

Poručili su da je to znak da je Savez na dobrom putu, te da će se Regionalni demokratski savez tokom cijele kampanje još snažnije i energičnije zalagati za ostvarivanje svojih programskih ciljeva i ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata.

Skupu su se obratili i drugi kandidati na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Omer Isović koji je ujedno i predsjednik Opštinske organizacije RDS-a Tuzla, Nenad Popović i Lejla Ferhatbegović Dizdarević iz Tuzle, te Ibrahim Suljkanović iz Gradačca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: