|

Razmatranje Izvještaja o izboru delegata za Dom naroda iz SBK-a

Razmatranje Izvještaja o izboru delegata za Dom naroda iz SBK-a
0
F
FENA
25.1.2011. u 11:09
6
komentara
0

dijeljenja
Razmatranje Izvještaja o izboru delegata za Dom naroda iz SBK-a Maksida Pirić, CIK (Foto: CIN)
Izvještaj o provedenom postupku posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Srednjobosanskog kantona na dnevnom je redu sjednice Centralne izborne komisije BiH koja je počela jutros u Sarajevu.
U slučaju da CIKBiH ovjeri izbor delegata iz SBK-a, tada bi u novi saziv Doma naroda Parlamenta FBiH bilo imenovano 36 od ukupno 58 delegata.

Iako je CIKBiH ranije dao tumačenje da je za konstituiranje Doma naroda potrebno da svih 10 kantonalnih skupština izaberu delegate za ovaj dom, grupa od 15 novizabranih delegata dostavila je dopis Sekretarijatu Doma naroda kojom za petak, u slučaju ovjere delegata iz SBK-a, saziva konstituirajuću sjednicu novog saziva ovog doma. Pritom su se pozvali na odredbe Poslovnika o radu Doma naroda.

Proces izbora delegata još nije ni započeo u četiri kantona: Hercegovačko-neretvanskom, Posavskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu 10, odakle ukupno treba da bude imenovano 17 predstavnika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Osim ovoga, na dnevnom redu današnje sjednice CIKBiH nalazi se i Prijedlog Odluke o utvrđivanju rezultata prijevremenih izbora 2011. godine i predmeti iz oblasti primjene zakona o sukobu interesa.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...