|

Razmatranje izmjena Zakona o sukobu interesa i Izbornog zakona

Razmatranje izmjena Zakona o sukobu interesa i Izbornog zakona
0
F
FENA
20.3.2012. u 08:29
0
komentara
0

dijeljenja
Razmatranje izmjena Zakona o sukobu interesa i Izbornog zakona
Interresorna radna grupa za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH danas bi trebala razmatrati prijedloge za izmjene i dopune Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH i Izbornog zakona BiH.
Na prošlosedmičnoj sjednici radne grupe razmatran je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, a polazni materijal za diskusiju pripremio je predsjedavajući Interresorne radne grupe Halid Genjac.

Članovi radne grupe su tada, član po član, razmotrili predložena rješenja, dali određene prijedloge i sugestije, ali se nisu izjašnjavali jer sjednici nisu prisustvovali članovi Interresorne radne grupe iz Vijeća ministara BiH, a bez prisustva bar jednog od njih radna gupa nema kvorum za odlučivanje.

Tokom diskusije čuli su se različiti prijedlozi, između ostalog i to da iz zakona o sukobu interesa treba „izbaciti“ savjetnike, te da srodnike koje bi tretirao ovaj zakon treba svesti samo na „bliske srodnike“, odnosno na članove porodičnog domaćinstva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.