Predstavnički dom PSBiH
0

Razmatranje etničke zastupljenosti u organima uprave

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će na današnjoj sjednici Prijedlog zakona o osiguranju proporcionalne etničke zastupljenosti u organima uprave i lokalne samouprave u BiH, u prvom čitanju.

Pred poslanicima će se u prvom čitanju naći i Prijedlog zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima, Prijedlog zakona o promociji malih i srednjih preduzeća i preduzetništava u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH, i Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize dezoksiribonukleinske kiseline u sudskim postupcima.

Predstavnički dom trebalo bi da se izjasni i o Prijedlogu zakona o protivminskom djelovanju u BiH, te Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH, čije je izjašnjavanje odgođeno na prošloj sjednici Doma, 10. februara.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o sankcionisanju izvršilaca verbalnih i fizičkih nasrtaja na novinare u BiH i prijedlog mjera, saopšteno je iz Parlamenta BiH.