{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razmaranje Informacije o terorističkom napadu u Bugojnu

F
14.7.2010. u 08:24
0
1
Razmaranje Informacije o terorističkom napadu u Bugojnu
0
Razmaranje Informacije o terorističkom napadu u Bugojnu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na današnjoj sjednici trebalo da razmatra Informaciju Vijeća ministara BiH o terorističkom napadu na Policijsku upravu u Bugojnu.
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost PSBiH razmatrala je informacije o aktivnostima nadležnih institucija i agencija te predložene mjere u vezi s terorističkim napadom na Policijsku upravu Bugojno 27. juna ove godine. Ministar sigurnosti Sadik Ahmetović je članovima komisije predočio prijedlog mjera u cilju sprečavanja ovakvih i sličnih slučajeva.

Pred poslanicima bi se trebala naći i Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o policijskim aspektima akcije „Svjetlost“ i mjerama koje su tim povodom preduzete.

Predstavnički dom trebao bi razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, a kojim se ova oblast usklađuje sa zakonodavstvom Evropske unije.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog okvirnog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnim sporovima BiH.

Poslanici bi trebali razmatrati i Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31.12.2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: