BiH
0

Danas sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju Vijeća ministara BiH o terorističkom napadu na Policijsku upravu u Bugojnu.

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je prekjučer informacije o aktivnostima nadležnih institucija i agencija te predložene mjere u vezi s terorističkim napadom na Policijsku upravu Bugojno 27. juna ove godine.

Sjednici Zajedničke komisije prisustvovali su ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Almir Džuvo, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirko Lujić, ministar unutrašnjih poslova FBiH Muhidin Alić, direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić, te glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin.

Ministar Ahmetović je članovima komisije predočio prijedlog mjera u cilju sprečavanja ovakvih i sličnih slučajeva.

Pred poslanicima bi se sutra trebala naći i Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o policijskim aspektima akcije „Svjetlost“ i mjerama koje su tim povodom preduzete.

Predstavnički dom trebao bi razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tajnih podataka, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, a kojim se ova oblast usklađuje sa zakonodavstvom Evropske unije.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog okvirnog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnim sporovima BiH.

Poslanici bi trebali razmatrati i Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31.12.2009. godine.