{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Različiti prijedlozi finansiranja institucija BiH

S
12.10.2011. u 14:07
0
0
Različiti prijedlozi finansiranja institucija BiH
0
Različiti prijedlozi finansiranja institucija BiH
Ministri finansija BiH, Republike Srpske (RS) i Federacije BiH (FBiH) danas su na sjednici Fiskalnog vijeća BiH u okviru rasprave o Globalnom okviru fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2012/2014. godine iznijeli različite prijedloge finansiranja institucija BiH.
Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da su članovi Fiskalnog vijeća analizirali makroekonomske i projekcije prihoda od indirektnih poreza, kao i projekcije ukupnih budžetskih okvira za 2012. godinu.

Ministri finansija BiH, RS i FBiH zaduženi su da do naredne sjednice Fiskalnog vijeća, koja će biti održana 26. oktobra, dođu do usaglašenog prijedloga okvira budžeta za 2012. godinu.

Fiskalno vijeće upoznalo se i o uporednom pregledu plata zaposlenih u institucijama BiH, FBiH, RS i Brčko distriktu.

Savjetodavna grupa zadužena je da do naredne sjednice Fiskalnog vijeća sačini dodatnu analizu koja će obuhvatiti i podatke o bruto platama, te materijalnim troškovima svih nivoa vlasti sa ciljem sagledavanja mogućnosti dodatnih ušteda.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Zaključeno je da će sastanak Fiskalnog vijeća sa Misijom MMF-a biti održan 22. novembra.

Sjednici Fiskalnog vijeća prisustvovali su i zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Roderik Mur.

Ministarstvo finansija BiH predložilo je da za finansiranje institucija na nivou BiH u 2012. godine od indirektnih poreza bude obezbijeđeno 948 miliona KM, Ministarstvo finansija Republike Srpske da to bude iznos od 689 miliona, kao u 2010. godini, dok Federacija BiH traži da to budu 782 miliona KM - rekao je novinarima poslije sjednice Fiskalnog vijeća BiH ministar finansija FBiH Ante Krajina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: