|

Razmatran globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH

Razmatran globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH
0
F
FENA
22.11.2011. u 15:21
0
komentara
0

dijeljenja
Razmatran globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH
Fiskalno vijeće BiH održalo je danas u Sarajevu 25. sjednicu, na kojoj je razmatran Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u Bosni i Hercegovini, uz učešće predstavnika Misije Međunarodnog monetarnog fonda.
Stavovi entiteta i Ministarstva finansija i trezora BiH o visini zahvatanja prihoda s jedinstvenog računa nisu približeni u odnosu na prethodnu sjednicu Fiskalnog vijeća, te su ministri finansija RS, FBiH i BiH zaduženi da u narednih osam dana pokušaju približiti stavove u vezi sa Globalnim okvirom i budžetima za period 2012. - 2014.

Na sjednici je razgovarano i o načinima za dodatne uštede na svim nivoima vlasti kako bi se stvorili uslovi za usvajanje Globalnog okvira i budžetskog okvira na realnim osnovama, uvažavajući rizike u vezi sa opreznim procjenama eventualnog rasta BDP-a i rasta prihoda od indirektnih poreza u 2012. godini.

Ministri finansija su, također, zaduženi da odrede stavove i u pogledu nastavka saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom u okviru stand by aranžmana.

Predstavnici Svjetske banke na početku današnje sjednice prezentirali su članovima Fiskalnog vijeća nalaze regionalnog izvještaja o ekonomskim perspektivama jugoistočne Evrope, saopćeno je nakon sjednice Fiskalnog vijeća.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.