{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Razmatran globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH

F
22.11.2011. u 15:21
0
0
Razmatran globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH
0
Razmatran globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH
Fiskalno vijeće BiH održalo je danas u Sarajevu 25. sjednicu, na kojoj je razmatran Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u Bosni i Hercegovini, uz učešće predstavnika Misije Međunarodnog monetarnog fonda.
Stavovi entiteta i Ministarstva finansija i trezora BiH o visini zahvatanja prihoda s jedinstvenog računa nisu približeni u odnosu na prethodnu sjednicu Fiskalnog vijeća, te su ministri finansija RS, FBiH i BiH zaduženi da u narednih osam dana pokušaju približiti stavove u vezi sa Globalnim okvirom i budžetima za period 2012. - 2014.

Na sjednici je razgovarano i o načinima za dodatne uštede na svim nivoima vlasti kako bi se stvorili uslovi za usvajanje Globalnog okvira i budžetskog okvira na realnim osnovama, uvažavajući rizike u vezi sa opreznim procjenama eventualnog rasta BDP-a i rasta prihoda od indirektnih poreza u 2012. godini.

Ministri finansija su, također, zaduženi da odrede stavove i u pogledu nastavka saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom u okviru stand by aranžmana.

Predstavnici Svjetske banke na početku današnje sjednice prezentirali su članovima Fiskalnog vijeća nalaze regionalnog izvještaja o ekonomskim perspektivama jugoistočne Evrope, saopćeno je nakon sjednice Fiskalnog vijeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: