{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH

F
25.10.2011. u 16:30
0
0
Održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH
0
Održana sjednica Fiskalnog vijeća BiH
Foto: Sarajevo-x.com
Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine održalo je danas u Sarajevu sjednicu koja je bila posvećena Globalnom okviru fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2012. - 2014. godine.
Dogovoreno je da ministri finansija Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine nastave razgovore kako bi se došlo do konačnog usaglašenog prijedloga raspodjele prihoda od indirektnih poreza s ciljem postizanja Sporazuma o Globalnom okviru.

Članovi Fiskalnog vijeća su analizirali uporedni pregled bruto plata i materijalnih troškova u institucijama BiH, FBiH, RS i Brčko Distriktu.

Dogovoreno je da budu napravljene dodatne uštede materijalnih troškova, a posebno na poziciji putni troškovi, gdje visina dnevnica u BiH treba da bude ujednačena na svim nivoima vlasti do visine maksimalno 25 KM.

Zaključeno je da će biti sačinjene dodatne analize strukture rashoda od 2009. godine na svim nivoima s ciljem sagledavanja mogućnosti dodatnih ušteda.

Na današnjoj sjednici su učestvovali i šefica Misije Svjetske banke u BiH Anabela Abreu i rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH Milan Cuc, koji su informirali članove Fiskalnog savjeta o planiranim politikama ovih međunarodnih finansijskih organizacija u pogledu podrške Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom je ukazano na važnost usvajanja budžeta za 2012. godinu, kao i nastavka provođenja strukturalnih reformi u uslovima nadolazeće ekonomske krize, saopćeno je iz VMBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: