Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova ti ovca porucuje da se blisko upoznas sa epidemiologijom ne bi li si odgovorio na par pitanja koja koristis pri opravdavanju vlastitih uvjerenja. Vidis, lako je biti neobrazovan, stvarati iluziju velicanstva i odrazavati svoju nesigurnost na druge, time braneci i dublje zakopavajuci istu. BaAaAaA.
@CoCoBryce Ovde se ne radi o pandemiji mutiranog podtipa influence niti o prodaji preventivne vakcine za istu. Shvati da imunoloski sistem pojedinih osoba nije u stanju nositi se sa stranim tijelima ukoliko sa njima nije prethodno upoznat (pretpostavljam da znas princip djelovanja vakcine). Savrseno zdrava osoba i nema potrebe za vakcinacijom te uz stalan unos zdrave i svijeze hrane ojacava organizam, no oni koji nisu te srece doslovno ovise o \"sintetickoj\" pomoci, ali uz znanje da vakcina jednostavno pomaze pri odbrani organizma a ne cini isti poptuno imun na oboljenja. Koristeci izraze tipa \"zna se za to vrlo dobro\" ili \"ima dosta dokaza o tome i na netu\" ne pomaze tvom slucaju te pokazuje nedosljednost i ranije pomenutu sklonost podacima koji spremno potvrdjuju tvoje pretpostavke. Sretno sa zdravljem.
Confirmation bias.
Nikad se nisam vakcinisao i nikad nisam imao gripu. Moji prijatelji se svake godine vakcinišu i svake godine opet dobiju gripu!!!??? Magija?
\"... vakcinacija se preporučuje hroničnim bolesnicima bez obzira na dob, posebno srčanim i plućnim bolesnicima, dijabetičarima, bubrežnim bolesnicima, starijima od 65 godina, osobama u kolektivnim smještajima, njegovateljima hronično oboljelih.\" Teoreticari zavjere, pa barem procitajte clanak. Vakcina je namijenjena onima koji su podlozni gripi u ovom periodu, a ne da bi se penzioneri osjecali nesto \"umornije\". Kao klinac sam, tacno poput sata, svake godine oboljevao od gripe tokom decembra (zbog slabijeg imuniteta) dok nisam redovito poceo primati preventivnu zastitu. Od tada, vec nekih 7 ili 8 godina, nisam obolio od iste. Magija?
Kao papagaji, naši epidemiolozi samo ponavljaju ono što kaže Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Zašto im je stalo da se cijepi što više ljudi na svijetu, a cjepiva dijele čak i besplatno? Važno im zdravlje ljudi? Pa ni Aspirin ne daju besplatno! Šta bi sa \"ptičjom\" i \"svinjskom\" gripom? Bit će da ih ove godine nisu bili baš najbolje napravili pa kontaju da i ne puštaju jer se već godinama sramote. No, naći će oni već načina da napadnu naš imunološki sistem.
Jednom sam primio vakcinu za gripu i nikad vise,,cijelu godinu sam se osjecao umorno a i ko zna sta su oni meni dali...
Nabaviti pa baciti ko prosle godine jel?
Boze nas sacuvaj njihovih vakcina