Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Licemjerstvo međunarodne zajednice je i danas na sceni. Jer kako drugačije nazvati to što međunarodna zajednica ne radi ništa da ukine manji bh entitet kao rezultat genocida ili to da ni dan danas ne hapsi fašistu Dobricu Ćosića i ostale SANU - ovce iz Beograda kao glavne ideologe agresije na BiH, genocida nad Bošnjacima i drugih raznih zločina. Žalosno!
Nidje veze...... Handzar ili saradnici sa Hitlerom su cinili 2% Bosanske populacije, to je najmanje procentualno od svih drzava Evrope..... Srbija je imala preko 80% saradnika sa Hitlerom. Italija 95% Gusle propadaju?
Srbi su imali zastava pistolje, puske i staljinove topove. Da su Srbi imali toliko oruzija koliko bosnjaci tvrde, pola Balkana bi bilo srpsko. Krajem rata armija BiH su imali dosta bolje i modernije (americko - saudi veza) naurazanje od Srpske Vojske. Nezaboraciti konflikt u Makedoniji, dok su alabanci imali H&K masinke i minobacace za baterije, makedonci su imali AK-47, 7mm pistolje i 20 zahrdjalih tenkova. Eto to je bilo JNA oruzije. Najbolja oprema JNA nikad nije uslo u Bosnu, 100 puta veci profit prodati to u Africke konflikte.
e pa..ja ne znam za ta desavanja ali..hehe mislim...a sta to ima veze sa sadasnjom agresijom koju ste zapoceli-KAO-radi ubistva na svatbi?Ne vidim nikakvu vezu...sa milijardam tona oruzja,kompletnim vojnim kadrom-krenuti na nenaoruzan Bosnjacki Narod koji je imao KOMPLETNE SANKCIJE na oruzje...??Gdje je kakva veza...?Ne razumijem??
Ala se nadje dosta idi.ota na ovom Klixu. Pa dajte, do kada cemo se klati vise na ovim prostorima? Zar ne vidite da klanje ne pomaze nikome, a najgluplje od svega je sto svi misle da ce im sve magicno krenuti nabolje ako osvoje teritorije ona druga 2 naroda. Pa to je veeelika zabluda. Prvo, imacete i dalje omalenu drzavu (realno, teritorij sve 3 drzave zajedno nije velik u odnosu na one u svijetu). Drugo, imacete drzavu koja je ekonomski unistena i neobnovljiva zbog enormnih ratnih troskova, dugova i steta. Trece, imacete stanovnistvo koje nikad psihicki nece biti normalno zbog ratnih trauma. Tim ljudima su zivoti unisteni, ostali su bez svojih najmilijih. Da ih tad pitate sta im je bitnije, njihovi najmiliji ili njihova draga drzava, sta li bi vam odgovorili? Jel bilo vrijedno izgubiti nekog radi drzave ? Zar ne vidite, ovo vise mora stati, a nacin za to nije dominacija nad ostalima !
Izmedju 100-150 hiljada je Srba ub.ijeno od handzaraca plus bosnjaci koji su zlost.avljali i mu.cili Srbe u Jasenovcu. Znaci bosnjaci su odgovorili na zlo jos vecim zlom, to je previse sramno, nehumano i neljudski. Ja se mogu zvati mozda Srpski Musliman, al bosnjak nikad.
Tek onda je Hanzdar SS formiran. Al sada dolazi najcrniji kaptel bosnjacke istorije: umjesto handzar SS da se bori protiv tjetnika, oni su ciljali sve srpske civile u srednjoj Bosni, poko.lji Srba su bili nezbjezni, a nazisti naoruzali bosnjake do zuba.
Vidim da nisi upucen u istinu. U istocnoj Bosni je pobijeno oko 100.000 muslimana / bosnjaka od strane tjetnika.
HANDZAR SS nastala je radi i poslije GENOCIDA u Foci gdje ste srbi poklali 10 000 Bosnjaka od kojih su,prema VASIM SRPSKIM izvjestajima,bilo samo 1200 vojno sposobnih ljudi-SVE OSTALO SU BILI NEVINI CIVILI,ZENE,DJECA...Nekako je slicno Srebrenici,jelda?OBRAZUJ SE-ne boli...
@..I., .... Ja vidim da si ti Srbin al nisi jos citao istinite stvari. Ne stoji istina u menifestu SDA, istina se cita od velikih istoricara i pisaca kao Noam Chomsky.
@..I., .... Waffen SS - 13 Handzar Divizija formirana zajedno sa Hilerom 1942 godine. Jesu i to Srbi bili?
SRBIN BR.1..O TVOJIM ZRTVAMA TREBAS RASPRAVLJATI SA HRVATIMA A NE BOSNJACIMA!!JASENOVAC-sjecas se?MI BOSNJACI VAMA A NI JEDNOM NARODU NISMO NANIJELI ZLA-NIKADA!Ali vi ste nama...a to NECEMO zaboraviti a jos manje OPROSTITI!
HALO-GENOCIDASI!PA ZAR NE ZNATE,DA SU UPRAVO BOSNJACI DALI NAJVECE ZRTVE U % NA BALKANU!?PA BOSNJACKI NAROD JE-J E D I N I EUROPSKI NAROD-KOJI N I J E IMAO FASISTICKOG POKRETA!!??Tobe jarabi..s kim ja raspravljam...glupi genocidasi neuki!Svasta..
@..I., ... Citao sam 4 knjige od Njemackih pisaca o ratu i zbivanjima na Balkanu zadnjih 250 godina. Od tada sam odlucio da budem Srbin, mada ne nosim nit srpsko ime nit prezime. Koliko je nepravde i zlocina pocinjeno nad Srpskim narodom to je nebroj.
ali ipak ja ne ljubim Ruse u dupe...... cuo sam da mi gusle ne mogu pomoci?