{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ratne fotografije i eksponati uskoro u kakanjskom muzeju

28.11.2014. u 18:02
36
39
Ratne fotografije i eksponati uskoro u kakanjskom muzeju
36
U Kaknju se priprema monografija "Kakanj u odbrani od agresije", te prikupljaju fotografije i eksponati iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. za potrebe postavke u budućem kakanjskom muzeju.
Ratni komandant Trećeg manevarskog bataljona Kakanj Elvedin Šehagić je naglasio da će monografija obuhvatiti tekstove o općem doprinosu Kaknja u odbrani od agresije, te u operacijama oslobađanja domovine, a planirano je da osim doprinosa vojnih formacija bude obrađen i doprinos kakanjske privrede, civilne zaštite, udruženja građana i druge teme.

"Cilj svih ovih aktivnosti je da naš grad dobije na argumentima zasnovano svjedočanstvo o dostojanstvenoj i časnoj borbi Kaknja za slobodu, te za odbranu nezavisnosti i suvereniteta BiH", rečeno je na današnjem okruglom stolu u prostorijama Općine Kakanj, navodi se u saopćenju za javnost.

Članovi Izdavačkog savjeta Monografije “Kakanj u odbrani od agresije” su ratni komandant Trećeg korpusa general Sakib Mahmuljin, nekadašnji član Komande Trećeg korpusa Haso Ribo, ratni komandant Trećeg manevarskog bataljona i predsjednik Skupštine Saveza udruženja boračkih organizacija općine Kakanj (SUBOK) Elvedin Šehagić, predsjednik SUBOK-a Muhdin Begić, ratni komandant 311. lahke brigade Kakanj Fadil Imamović, općinski načelnik Nermin Mandra i šef Službe za boračka pitanja Općine Kakanj Rešad Zaimović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: