{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ratne fotografije i eksponati uskoro u kakanjskom muzeju

28.11.2014. u 18:02
36
39
Ratne fotografije i eksponati uskoro u kakanjskom muzeju
36
U Kaknju se priprema monografija "Kakanj u odbrani od agresije", te prikupljaju fotografije i eksponati iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. za potrebe postavke u budućem kakanjskom muzeju.
Ratni komandant Trećeg manevarskog bataljona Kakanj Elvedin Šehagić je naglasio da će monografija obuhvatiti tekstove o općem doprinosu Kaknja u odbrani od agresije, te u operacijama oslobađanja domovine, a planirano je da osim doprinosa vojnih formacija bude obrađen i doprinos kakanjske privrede, civilne zaštite, udruženja građana i druge teme.

"Cilj svih ovih aktivnosti je da naš grad dobije na argumentima zasnovano svjedočanstvo o dostojanstvenoj i časnoj borbi Kaknja za slobodu, te za odbranu nezavisnosti i suvereniteta BiH", rečeno je na današnjem okruglom stolu u prostorijama Općine Kakanj, navodi se u saopćenju za javnost.

Članovi Izdavačkog savjeta Monografije “Kakanj u odbrani od agresije” su ratni komandant Trećeg korpusa general Sakib Mahmuljin, nekadašnji član Komande Trećeg korpusa Haso Ribo, ratni komandant Trećeg manevarskog bataljona i predsjednik Skupštine Saveza udruženja boračkih organizacija općine Kakanj (SUBOK) Elvedin Šehagić, predsjednik SUBOK-a Muhdin Begić, ratni komandant 311. lahke brigade Kakanj Fadil Imamović, općinski načelnik Nermin Mandra i šef Službe za boračka pitanja Općine Kakanj Rešad Zaimović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: