Komentari (213)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
u praksi ovako : odes u Buca Potok, ili Soukbunar i pokucas dedi i neni sa 350KM penzije (gdje u startu ode 200KM na ljekove) i kazes hura nasli smo kako cemo smanjiti zagadjenje, vi samo treba da kupite pec na pelet (cca 2000KM i od lihvara Hife pelet za tu sezonu cca 5t po 350KM i rijesili smo problem , samo vam treba 3.750,00KM i ljudi se sutra objese od muke
Kad sarajlije prestanu ložit gume i druge čvrste materije stanje će se poboljšat
@071SA A ni gladan sitom 😊
Zašto ne napišu da su par tajkunskih zgrada na tranzitu začepile koridor zraka koji je išao dijagonalno s Trebevića ka Buća Potoku i da je to krivac za zagađenost. Prije rata je ciljano ostavlwn taj dio kao prirodni prečistač zraka ali sada ovi zeleni ezdejaovci koji nikada nisu čuli za urbano planiranje ne mogu da dobace mentalno dalje od donaaaacije i "lako ćemo"
.... a mi stradamo zbog tog "lako ćemo" stava :/
@MindRubber :))) Baš tako
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Filtere ugrada obavezno svaki odzak na ćvrsto ko se grije..Subvencija od EU..Plastićne flaśe 20 feninga ambalaźa na flaśu..doveo bi ja vas u red..sam vi minuse pucajte ali malo upitat se zaśto smo svugdje na svjetu zadnji.
Kadija te tuži, kadija te sudi.
treba kakve namete uvesti Tuzlanskoj regiji a i Zenici i Bihacu ali i Herceg-Bosni pa i na nivou BiH progurati i onda kakav institut drzavni napravit u Sarajevu da se bavi ovom problematikom
i tamam narod kupi pec na pelet, a hifa nabije cijenu sa 200KM na 350KM...pa da se hoce vlasnik hife ugusiti u smogu
I šta kad se uvede plin kad je preskup za grijanje? Znam ljude koji ga imaju, a opet lože zimi, jer ne mogu da plaćaju. Ovo su ublehe bez subvencija zimi za struju i plin.
Za te pare mozete napraviti jos nebodera, bolje je.
...i sto je najvaznije:... "pusti ba raju nek mutiraju u monoxidima i dioxidima, nego...ovih 97 miliona...ovako cemo...evo recimo...ovih 17 miliona ...mhmmm..mozemo odmah zavrnut, a kasnije...ostace ba jos za nas..."
Ovde umjesto subvencije na plin i hibridna vozila uvode dodatne takse i poreze... toliko o ekologiji. Vazno je napuniti budzetske kase za plate silnoj administraciji
Nema rješenja,jedino iz Kaknja da dovedu onu toplu vodu-paru i to je to
kako ces je bolan dovesti kad je preko 50 km? koliki bi gubitak bio toplote na tolikoj razdaljini? to su bajke. takva toplota bi bila trostruko skuplja od Ruskog plina.
EUbosnjak Sve je to moguće glede tehničkog aspekta i ne lupetaj kad se ne razumiješ u tu materiju😉
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U svijetu prave vjetroparkove za korištenje energije vjetra za proizvodnju struje, samo u Sarajevu će ih koristiti kao ventilatore da strujom proizvode vjetar.
Z sve ovo su krivi Ćović i Dodo.
Ove godine zaista nije bilo smoga/magle koliko je bilo 2015. godine. Prošle godine takođe zima prošla ok. Imamo sreće da puše vjetar stalno i čisti zrak.
97 miliona za izradu akcionog plana! Sve je ovako! Sve sami planovi i strategije. Klasicno pranje para! Da se razumijemo pare nisu nase, ne peremo mi...samo se peru preko nas
Ljeti nema vode, zimi nema zraka. E aferim nadleznim. Rekao bih da gore ne moze, al kad god pomislim da ne mozemo nize pasti mi propadnemo jos dublje. Glasali ste, gledajte
Dajte nam jeftinu struju. I nek se griju svi na struju. Sto bi plin placali rusima. U centar nek imaju zabranu ispod euro 4 i eto ga.
Potpisujem!!!
moze ali euro 5 :) a tog megana sto vozis parkiraj u garazu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)