Anketa Sarajevo-x.com
0

Raspustiti Predsjedništvo BiH i izabrati predsjednika

Sarajevo-x.com
Članovi Predsjedništva BiH
Članovi Predsjedništva BiH
Nakon što je Predsjedništvo Stranke za BiH predložilo uvođenje još jednog člana iz reda ostalih u Predsjedništvo BiH, portal Sarajevo-x.com je proveo anketu među čitateljima koji, pak, u najvećem broju smatraju kako treba raspustiti Predsjedništvo BiH i izabrati samo jednog predsjednika.

Čak 65 posto, odnosno 2.109 čitatelja portala Sarajevo-x.com smatra kako treba raspustiti Predsjednišvo i izabrati samo jednog predsjednika.

Da su sasvim dovoljna postojeća tri člana predsjedništva, te da nije potrebno uvoditi i člana iz reda ostalih smatraju 434 posjetitelja portala Sarajevo-x.com, odnosno njih 13 posto.

Za 327 čitatelja, ili njih 10 posto, najbitnije je da članovi Predsjedništva BiH nisu nacionalisti, bez obzira na to koliko ih ima.

Ipak, 207 čitatelja, odnosno šest posto, smatra bitnim uvođenje još jednog člana Predsjedništva BiH kako bi se zaštitila i prava ostalih, dok je 157 osoba koje su učestvovale u anketi kazalo kako je sasvim u redu da su u Predsjedništvu BiH samo Bošnjak, Hrvat i Srbin.

Anketa je provedena od 28. januara do 1. februara i u njoj su učestvovala 3.234 čitatelja portala Sarajevo-x.com.