{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao i pun stomak najvažniji za bh. glasače

S
Sarajevo-x.com
21.1.2010. u 13:34
0
12
Posao i pun stomak najvažniji za bh. glasače
0
Posao i pun stomak najvažniji za bh. glasače
Foto: Sarajevo-x.com
U oktobru 2010. godine bit će održani Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Protekle četiri godine slabo šta da se uradilo kada su u pitanju osnovni životni problemi građana BiH, stoga nimalo nisu začuđujući odgovori čitatelja portala Sarajevo-x.com koji su u provedenoj anketi u najvećem broju odgovorili kako su im najbitnija pitanja na narednim izborima ekonomija, posao i prazan stomak.
U anketi koju je proveo Sarajevo-x.com 47 posto ispitanika, odnosno njih 1.824 je odgovorilo da su im na predstojećim izborima najbitnija pitanja posao, ekonomija i prazan stomak, dok je 17 posto, odnosno 646 ispitanika odgovorilo kako je najbitnije trenutnu vlast maknuti iz njihovih udobnih stolica.

Ustavno uređenje Bosne i Hercegovine je najbitnije pitanje za 457 čitatelja portala Sarajevo-x.com, dok je borba s kriminalom prioritet za 377 čitatelja.

Nemogućnost putovanja bez vize, odnosno liberalizacija viznog režima jedno je od najbitnijih pitanja na predstojećim izborima za osam posto, tačnije 317 ispitanika, dok je 253 osoba odgovorilo kako im je najbitniji nacionalni identitet i ugroženost od drugog.

Anketa je sprovedena od 14. januara 2010. do 21. januara 2010. godine i u njoj je učestvovalo 3.874 čitatelja portala Sarajevo-x.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: