{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o Prijedlogu revidirane strategije za provođenje Aneksa VII

F
23.3.2010. u 19:34
0
0
Rasprava o Prijedlogu revidirane strategije za provođenje Aneksa VII
0
Rasprava o Prijedlogu revidirane strategije za provođenje Aneksa VII
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je danas raspravu o Prijedlogu revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Dejtonskog sporazuma.
Vijeće ministara BiH je polovinom januara 2010. godine, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, utvrdilo dopunjeni Prijedlog revidirane strategije BiH za provedbu Aneksa VII Dejtonskog sporazuma.

Uz ovaj dokument, Ministarstvo je sačinilo Okvirni program povratka izbjeglica i raseljenih osoba u BiH za period 2009-2014. i Koncept za rješavanje pitanja nadoknade štete za imovinu koja se ne može vratiti izbjeglicama i raseljenim osobama u smislu pripadajućih prava iz Aneksa VII Dejtonskog sporazuma s Akcionim planom.

Prijedlog revidirane strategije bio je u parlamentarnoj proceduri i prošle godine, podržan je u Predstavničkom domu, ali nije prošao u Domu naroda jer su protiv bili delegati iz srpskog naroda.

Tokom rasprave, većina poslanika iz Federacije je podržala donošenje Revidirane strategije, ističući da se radi o izuzetno važnom dokumetu.

S obzirom na značaj ovog dokumenta i na činjenicu da se već duže vrijeme raspravlja o njemu, predloženo je da se on danas konačno usvoji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: