{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rasprava o Prijedlogu revidirane strategije za provođenje Aneksa VII

F
23.3.2010. u 19:34
0
0
Rasprava o Prijedlogu revidirane strategije za provođenje Aneksa VII
0
Rasprava o Prijedlogu revidirane strategije za provođenje Aneksa VII
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je danas raspravu o Prijedlogu revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Dejtonskog sporazuma.
Vijeće ministara BiH je polovinom januara 2010. godine, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, utvrdilo dopunjeni Prijedlog revidirane strategije BiH za provedbu Aneksa VII Dejtonskog sporazuma.

Uz ovaj dokument, Ministarstvo je sačinilo Okvirni program povratka izbjeglica i raseljenih osoba u BiH za period 2009-2014. i Koncept za rješavanje pitanja nadoknade štete za imovinu koja se ne može vratiti izbjeglicama i raseljenim osobama u smislu pripadajućih prava iz Aneksa VII Dejtonskog sporazuma s Akcionim planom.

Prijedlog revidirane strategije bio je u parlamentarnoj proceduri i prošle godine, podržan je u Predstavničkom domu, ali nije prošao u Domu naroda jer su protiv bili delegati iz srpskog naroda.

Tokom rasprave, većina poslanika iz Federacije je podržala donošenje Revidirane strategije, ističući da se radi o izuzetno važnom dokumetu.

S obzirom na značaj ovog dokumenta i na činjenicu da se već duže vrijeme raspravlja o njemu, predloženo je da se on danas konačno usvoji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: