Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
JADAN BIO REČE LI ŠTA ZA ONU USRA NU ZASTAVU U ŠIROKOM BRDU.
zašto je na ovom portalu nemoguće komentarisati ijednu vijest hrvatskog nacizma u Lištici ??? zašto zatvore komentarisanje na svaku vijest na kojoj i bude neko vrijeme to omogućeno ?? zašto se ne dozvoljava građanima ove zemlje da jasno kažu šta misle o ustaškoj Lištici i naci zastavama, o zamahu nacizma i ustaštava pomiješanog sa katoličkom crkvom ???
sigurno ti je covic rekao da je Komsic exkluzivno \"hrvatski\" clan. kako si samo zatucan uh
POZIVAM SVE NORMALNE DA NE POSJEĆUJU SARAJEVO-X.COM DA SU MENI OVAKO PODVALILI JA BI IH TUŽIO. AKO JE OVO NAMJERNO ONDA VAS TREBA UGASITI MAJKU VAM J...M U P...U BALAVU I NEPISMENU I ONOME KO VAM OMOGUĆAVA DA NOSITE IME OVOG GRADA.
Spremamo torove za srbe he he he he
Prilikom prve posjete BiH Josipovic se sastao s BiH Hrvatskim liderima i napravio je direktan otklon od propale nacionalistiske HDZ politike koja je dolazila iz Zagreba a imala sprovoditelje te politike u Hercegovini. Dragi BiH Hrvati vasi politicari su zrtvovali vas i vase interes zarad interesa susjedne Hrvatske tj. HDZ-a. Sada kada je sve propalo prodaju vam maglu o trecem entitetu. BiH Hrvati okrenite se sebi i izgradite bolji zivot za sebe i svoju porodicu pa bilo gdje da ste, u BiH, Hrvatskoj ili EU. Nemojte biti instrument tudih pro-fasistickih politika jer ce te za istu platiti kao i svi, krvlju svojih sinova kceri, sramotom i nazadovanjem....
Velikobosnjacka politika nikad nije postojala, to znaju svi. U kraljevini SHS Bosnjaci nisu bili priznat narod, u bivsoj Jugi Bosnjaci su priznati 1974 pod religijskim i pogresnoim imenom \"Muslimani\" (utjecaj velikosrpske politike). Konstanta postojanja je velikohrvatska i velikosrpska politika. Ona je od 16-19 vijeka iskoristila katolicku i pravoslavnu vjeru/institucije i na osnovu iste uspjela da promijeni nacionalni identitet Bosnjackih katolika i pravoslavaca u Hrvate tj. Srbe. Poturila im je kukavicije jaje zarad sirenja sopstvenog carstva. Bosnjaci zele mir i ravnopravnost, traziti opravdanje za vasu pr-fasisticku politiku u tkz. Bosnjackoj zelji za centralizacijom i dominacijom je suludo i pogresno po vas same. Bosnjaci i BiH to nikad nije bila niti ce biti, za razliku od Hrvatske tj. Srbije.
za ove dole sto ne zele da zive pod veliko bosnjackom politikom.hehehehe koja demagogija.pa decki ko je dijelio bosnu u karadjordjevu. moj otac ;ja ko?? dijelili su je srpski i hrvatski svinisti kao da muslimana nema.momci poslije svega sto se deslio nece to bas biti lako i vi to znate ali nazalost morate zivjeti s tim.bosne ce biti sa takovim ili bez kao sto ste vi.BIH patriote su garant za to.
nisam ja glup nego se ti pravis blesav prijatelju i plasiras mi demagogiju koja tebi odgovara.elem prava refleksija stanja uopste.trudio sam se da ne vrijedjam nikog ali poslije par postova tvoje prvo lice je odjednom izaslo na vidjelo.klasicana dvolicnost.sto se tice intelekta nikog ne bih potcjenjivao ali takav si licemjer da zaista nema smisla da se ubjedjujem s tobom.zivi u svom uvjerenju i da budem iskren ne zanima me misljenje tebe i takvih kao i ti .sad ako su katolici u BIH tvog misljenja opet me ne zanima i vracamo se na isto.i zato mi nemoj bulaznit kako si za BIH.a te vase planove o necemou sto stima vama 500 000 tkzv hrvata cete ostvariti al u panjevima.i da slika sam i prilika bosnjackog intelektualca koji je u stanju prepoznati papka i sovinistu kao sto si ti.kome kad ne ide kako treba pocne sa vrijedjanjem i omalovazavanjem.daj mi eto ti pricaj o dijalogu i toleranciji dijaloga smece jedno nacionalisticko.
na kraju svog posta sam te pitao \"sta vise hocete\" pa naravno da ste manjina a dobili ste konstiutivnost.koliko je srba a koliko muslimana.sta ste nego moanjina?da li je hrvatska jednonacionalna i koja je to zemlja jedno nacionalna?pazi pricamo realno nemoj mi o svojim zeljama nego o mogucnostima.samo sto vam ni to nije dovoljno mislim takvim kao ti i neznate sto bi vise.malo bi 3 entitet,pa bi se malo pripojili hrvatskoj,pa bi malo sa srbima u koaliciju daj se skontajte sta je vas cilj i budite realni.sto se tice \"normalne i prosperitetne drzave\" bit ce kad se otrijeznite i smislite sta zelite.ponavljam ne vjesam ja zastave hrvatske u hercegovini nego njeni zitelji .sta hocete hrvatsku u bosni i hercegovini.ili hocete bosnu i hercegovinu.presaberi se prijatelju pokusavas da sjedis na 2 stolice a tu politiku samo iskusili i svarili neide tako.pogledaj ivu miru jovica najeo se hljeba kao drzavni reprezent sada plasira bljuvotine tipa \"razmontirali smo yu sad cemo i bih\".
divi mu face seljacke ...
BiH Hrvati su vodili pogresnu (pro-fasisticku I pro-Milosevicevsku) politiku, i kao sto im je Josipovic rekao sami su zrtve te iste politike. Oni u BiH kopne i nestaju, cak i brze nego Bosnjaci. BiH jos uvijek nije ustrojena kao normalna drzava, jos uvijek su jake nacional-fasisticke snage. U presudnom momentu kada su te snage trebale i mogle da budu porazene BiH Hrvatska politika je stala na njihovu stranu. Tada su Hrvati propustili priliku da budu ravnopravni na cijeloj teritoriji BiH. Nacional-fasizam nije porazen, i sada se ide opcijom stvaranja nacionalnih torova sto je opet pogresna politika po BiH Hrvate. Drzati sopstveni narod u takvom toru, drzeci ga u konstantnom strahu od drugih ima najvise stete po taj isti narod. Takav narod postaje taoc sopstvenenacionalistiske politike i izolira sebe od ostatka normalnog svijeta. RS vam je najbolji primjer zato. Zato manite se rasturanje BiH. To se ne moze desiti jer Bosnjaci to nezele. Za svoju pogresnu politiku krivite sebe a ne BiH.
nijedno od ta tvoja 3 zakljucka.ovo bi mi bosjacki nazvali naduravanjem znas prijatelju i nemoj misliti da smo bas tako naivni.poslije krvavog rata sve vidimo kristalno jasno ali avaj tjeracemo se ovako ba cemo da vidimo dokle i kako. to je prijatelju realno stanje od koga mi ne bjezimo ali kao sto sam rekao 2 od 3 naroda bjeze od istine i vi to dobro znate .trazite nemoguce.pojasni bih ti 2 stavku koju si naveo u svom postu prijatelju oko preglasavanja.poceli ste taktiku srba oko ugrozenosti i ostalo elem daj mi reci eto svi smo kao konstutivni narodi jel tako.ako vas ima 500 000 hiljda u BIH kako ocekujes da ne budes preglasan???koliko glasova toliko clanova u parlamentu jel da?po tvom bi muslimani u hrvatskoj recimo bili u mogucnosti da vode glavnu rijec?? da ne navodim druge primjere zemalja i manjina.ali zapamti imate konstituivnost.ne znam sta vise hocete.
sta je tu novo ste se tice blokada;pa blokirate napredak BIH jos od kraja rata. i da BIH ce da bude jednistvena sve dok Bosanski muslimani ti budu htijeli svidjalo se to vama ili ne.ima ns hvala bogu.dalje jedan od najvecih problema je sto 2 od 3 konstutivna naroda uopste ne smatraju BIH svojom zemljom i oda se ljutite kad taj exkluzivitet bosanca pripadne bosanskim musimanima.muslimani iz BIH nemaju rezervne drzave niti im treba a ostali pisaju po rodjenoj majci negirajuci svoje porijeklo odakle su i sta su.to nije nimalo lako ja iskreno vjerujem,neznati ko si i zivjeti bez identita.ako sam u krivu daj me prosvijetlite.ajmo sad nacionalisti i sovinisti navalite ;)
hahaha Koji je novinar ovu recenicu u naslovu izvukao iz konteksta???? Ja bih ga tuzio!