Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ovo naše ni vidjelo Bolonje...
Malo u pakas i eto diplome doktora......
malo wisky, malo coca cola...
" Na kraju, daću si za pravo da se dotaknem ljubavi. Šta je uopće ljubav? Kako nastaje, i zbog čega, gdje se pojavljuje, i na koji način? I još hiljade pitanja mogu ti postaviti glede toga, a kakav ću odgovor dobiti? Jedni kažu da je to u srcu, drugi pominju mozak. Nakon toga, pošalju te u jednosmjernu uličicu, pa se ti čudi vlastitoj intelektualnoj nemoći zbog koje ne možeš da precizno detektiraš gdje to nastaje ljubav? I ono najbitnije, da li uopće postoji ljubav, ili je sve to produkat hemiskog laboratorija unutar tijela koji se poigrava s tvojom pameću, izvodeći raznorazne eksperimente. " Cijeli tekst pročitajte na stranici: http://istinaobogu.weebly.com/
Sta cemo sa ovim privatnim fakultetima koji nicu kao gljive poslije kise, naravno da ni drzavni nisu uredjeni ali bar ne moze taj drzavni svaka ubleha da zavrsi jer svi mi koji smo zavrsili na nekom od tih fakulteta znamo koliko nam je rada i odricanja trebalo. Dok tamo neki postaju akademski gradjani preko noci, magistri kojekavi, menadzeri, pa i doktori i sav taj kadar uzima radna mjesta postenom studentu, a sto je najzalosnije i odlucuje o nasim sudbinama jer su odavno takvi instalirani na rukovodeca mjesta. Sve dok drzava ne uvede neki red bice nam ovako, a bojim se da se to uskoro nece desiti jer bi mnogi koji udlucuju udarili protiv sebe ili svojih potomaka ako me razumijete.
Najveci i jedini problem je sto nema prakse koja je studentima najbitnija... u razvijenijim drzavama firma ti dadne kredit, u njoj se praksas pomalo ga vracas, a kad zavrsis imas posao osiguran, taj model je jedini ispravan i zato te zemlje napreduju, a mi tonemo sve dublje...
Nameće Europa, ili meće, ko će ga znat.
Zašto se boje priznati DA JE BOLONJA TOTALNI PROMAŠAJ. Nije stvar u nedosljednosti i miješanju starog i novog već je BOLONJA TOTALNI PROMAŠAJ.
haj malo na ulice izadzite pametnice moje j li vam bolonja mozak uplaseni i konformisticki.
malo otidjite do Farmacije u Sarajevu,,da vidite tamo leseva sto ta "bolonja" proizvodi,,u mozak te direktno handre
Čuj studenti nezainteresirani za razmjenu...pa većina studenata neka "nekoga" u ambasadama, organizacijama i ostalim nazovi-ustanovama gdje bi, gore spomenuti, "neko" mogao nešto da uradida bi se ostvarila ta razmjena. Tri godine apliciram za razmjene i svaki put dobijem šipak ali zato djeca od pojedinih vec četvrti/peti put idu na razmjenu. Mo`š mislit
Po meni su veći problem raznorazni privatni fakulteti koji se 'zavšavaju' onoga trenutka kada si uplatio ratu za školovanje. I kako mislitre da ti 'kadrovi' doprinesu boljitku zemlje? Hitno pooštriti kriterijume i pogaziri kvazifakultete koji služe samo za sicanje fiktivne diplome.
Nije druže, ne kazem da su drzavni kvalitetni, ali su privatni daaaleeeko nekvalitetniji (cast izuzecima). Tamo dođeš uplatiš godinu i znaš da ćeš je završiti. O kupovini diploma na privatnim fakultetima da i ne pričam.
Pa kako nece biti Kao prvo javno kazete istinu i opet se nista ne desava ker se ne vrai protisak na dekane i fakultete i na min obrazovqnja Kao drugo studenti su jedan veliki dildo koji ce kroz fakultet nauciti da citaju knjigu samo malo duze vremena neg u srednjoj i opet ce izaci ne pismen kao i iz srednje skole, niko se ne zali niko se me buni U biti sve se zna al aj dobro je nek se ne puca, neka crknu svi kad sute neka ih obaraju profesori zato sto im je cejf
bolonja-špageti obrazovanje je propali projekat, treba ga hitno ukinuti i vratiti na stari provjereni sistem
Na slici 10 djevojaka i 2 muska.. I ovo je istina.. Na mom fakultetu koji je bio izrazito muska struka..danas je skoro pola zena.. dok je na ekonomskim i sl. nepromjenjeno.. Sto muski nestaju u visokom obrazovanju? Kod nas je to jos neprimjetno..na zapadu je bas izrazeno..
Idu na privatne babini sinovi
A zasto je problem u Bolonji? Jel problem to sto profesor ne moze oboriti studenta kad je ustao na lijevu nogu i slicno? Mnogima jeste. Jel problem u Bolonji to sto imamo privatne univerzitete u svakom gradu na kojima se dolazi do diploma Bog zna kako? Jel problem u Bolonji to sto nasi fakulteti nemaju namjeru da uvode prakticne casove za svoje studente, al normalne prakse ne ono "idi nek ti neko potpise da si radio mjesec kod njeg"? I da ne idem dalje. Jasno je da svaki sistem obrazovanja ima svoje dobre i lose strane. "Nasa" Bolonja ne valja, jer proizvodi previse kadrova od kojih su rijetki kvalitetni i zbog toga sto nije provedena do kraja i kako treba. Ni tu nisu krivi studenti koliko losi i lijeni profesori (citaj bave se mnogo vise politikom i privatlukom) i drzava koja nema plan kako uvezati obrazovanje i potrebe u privredi. Student je samo kriv sto s bubicom zavrsi fakultet, a onda dodje kod privatnika koji ga unisti.
MALO VISKI, MALO KOKA-KOLA DOBRE ŽENE OKO MOGA STOLA
Ma naši uzimaju samo ono što njima odgovara, kakva bolonja, kakvi bakrači