Skandalozna izjava
100

Ramo Isak: Kriminalci, imate dvije mogućnosti - hapšenje ili da se ubijete

D. Be.
Ramo Isak opet je u centru pažnje zbog svojih izjava
Ramo Isak opet je u centru pažnje zbog svojih izjava
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prilikom posjete Živinicama dao je skandaloznu izjavu prilikom obraćanja lokalnoj televiziji Kanal21.

Naime, Isak je u želji da pošalje oštru poruku kriminogenim osobama koji se terete za najteža krivična djela ubistva, rekao da oni koji krše zakon imaju dvije mogućnosti - da budu uhapšeni ili da izvrše samoubistvo!?

"Kriminalci nemojte dolaziti u iskušenje da radite takve stvari jer imate samo problem. Imate dvije mogućnosti. Jedna je da vas lišimo slobode, a druga je da se ubijete. I to je jedino što možete da uradite i ja to stalno poručujem. Evo, dokaz vidite sve što se desilo u zadnjih šest mjeseci od kad sam ja na čelu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Isak za tuzlansku televiziju Kanal21.

On je time, svjesno ili nesvjesno, javno pozvao određene osobe na samoubistvo što je apsolutno neprihvatljivo za osobu koja vrši tako važnu i odgovornu funkciju, nebitno kome se obraćao i u kojem momentu.

Na poziv gradskog vijećnika Muhidina Čauševića, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je posjetio Javnu ustanovu Mješovitu Srednju školu Živinice i Gimnaziju Živinice kako bi se upoznao s problemom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u ovim školama.

Posljednjih nekoliko dana dvije obrazovne institucije su bile meta lažnih dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost među učenicima, roditeljima i nastavnicima.