{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raguž: SSP pokretač pozitivnih promjena

S
17.3.2015. u 17:12
66
10
Raguž: SSP pokretač pozitivnih promjena
66
Raguž: SSP pokretač pozitivnih promjena
Martin Raguž
Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Martin Raguž ocijenio je da stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) treba da bude pokretač pozitivnih promjena u BiH.
Raguž je, u razgovoru sa ambasadorom Švicarske Heinrichom Maurerom, istakao da se BiH nalazi pred velikim izazovima i da, u vezi s tim, vlasti treba da prepoznaju značaj novog političkog odnosa EU prema BiH.

On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti izabrana vlast na svim nivoima, te istakao da nakon toga BiH treba ući u jasne strukturalne reforme, čije bi rezultate osjetili svi njeni građani, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Raguž je zaključio da bi predstavnici institucija vlasti u BiH u proces reformi trebali ući u bliskom partnerstvu sa međunarodnom zajednicom, naročito uzimajući u obzir osjetljivu ekonomsku i socijalnu situaciju u kojoj se BiH nalazi.

Raguž je zahvalio Švicarskoj za dosadašnju pomoć u procesu obnove i razvoja demokratskih odnosa u BiH, te izrazio zadovoljstvo zbog najava da će Švicarska nastaviti da pruža podršku BiH.

Maurer se interesovao o prioritetnim ciljevima u predstojećem periodu, naglašavajući neophodnost ekonomskih i ustavnih reformi u procesu evropskih integracija BiH.

Vijeće za vanjske poslove EU podržao je jučer stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: