|

Martin Raguž: Osigurati provedbu svih potrebnih reformi u BiH

Martin Raguž: Osigurati provedbu svih potrebnih reformi u BiH
0
F
FENA
17.1.2015. u 13:14
11
komentara
0

dijeljenja
Martin Raguž: Osigurati provedbu svih potrebnih reformi u BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž izrazio je zadovoljstvo jučerašnjim sastankom s ministrima vanjskih poslova Velike Britanije i Njemačke Philipom Hammondom i Frank-Walter Steinmeierom, saopćili su danas iz HDZ 1990.
Raguž je naglasio kako, poučeni prijašnjim neuspjesima u procesu pokretanja BiH prema prosperitetu i prema njenom evropskom putu, političke strukture moraju uspostaviti efikasne i konkretne mjere monitoringa kako bi se osigurala provedba svih potrebnih reformi u BiH.

"Ruka je ispružena i moramo je prihvatiti. Imamo težak put ispred sebe kojeg ne treba podcijeniti, ali i neizbježnu odgovornost prema ljudima u našoj zemlji", kazao je Raguž.

Raguž je, komentirajući jučerašnji sastanak naglasio kako je novi pristup EU prema BiH usmjeren prevenstveno poboljšanju socio-ekonomskih uvjeta u BiH.

Kako su jučer kazali visoki dužnosnici Velike Britanije i Njemačke, rezultat ove incijative će isključivo ovisiti o tome što Bosna i Hercegovina napravi, ili ne napravi, odnosno što naprave politički lideri u BiH, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...