BiH
38

Raguž: Ovdje vrijedi živjeti jer dolaze bolji dani i bolje političke generacije od nas

FENA
Martin Raguž
Martin Raguž
Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990) večeras je u Sarajevu organizirala prijem povodom nastupajućih praznika.

Organizator prijema bio je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž koji je pozdravio goste, članove i simpatizere Stranke i poželio im blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

"Od srca vam želim Božji blagoslov, ljubav, toplinu, iskrenost, harmoniju i sve ono što Božić kao blagdan donosi svim ljudima dobre volje na svijetu", rekao je Raguž.

Zahvalio je svim ljudima koji su dali doprinos HDZ-u 1990 da dobije legitimitet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Moramo se poštovati, sarađivati, uvažavati i davati doprinos ovom gradu, to je misija ove stranke i mislim da smo na pravom putu", naglasio je Raguž.

Istakao je da je Stranka na proteklim izborima u Sarajevu dobila 30.000 glasova i da je to veliki uspjeh.

''Ovo je naša zemlja'' i ''Podvucimo crtu'', kako je kazao, slogani su čija će snaga biti proučavana , kao i značaj tih poruka.

"Ostanimo vjerni tim idejama", poručio je.

Rekao je da ovo vrijeme nije jednostavno za Stranku, ali da je najvažnije ne podleći pritiscima, trgovini i političkoj korupciji te zadržati dostojanstvo i hodati dignute glave Sarajevom i Bosnom i Heregovinom.

"Izdržat ćemo sve udare i pritiske jer ova zemlja zaslužuje odgovornu i hrabru politiku. Ovdje vrijedi živjeti jer dolaze bolji dani i bolje političke generacije od nas", kazao je Raguž.