BiH
5

Raguž: HDZ 1990 nastupa samostalno na predstojećim izborima

FENA
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990 nastupit će samostalno na predstojećim izborima, osim tamo gdje je ugrožen vitalni nacionalni interes, a to su Predsjedništvo BiH, Republika Srpska i pojedine županije - istaknuo je danas u Sarajevu predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

On je novinarima u pauzi zasjedanja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH govorio o temeljnim odlukama Središnjeg odbora ove stranke, čija je sjednica održana nedavno u Usori.

Raguž u tom kontekstu podvlači da ova stranka nije protiv zajedničkog izlaska hrvatskih stranaka na izbore, već protiv ultimativnog zajedničkog izlaska na svim razinama vlasti, ocjenjujući da to nije ni dobro ni poželjno.

Također, prokomentirao je i određena kadrovska rješenja sa Središnjeg odbora, naglašavajući da su te odluke donesene jednoglasno.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Niko iz stranke ne odlazi jer nije mogao uticati na odluke. Sa ovim posljednjim odlukama završava se proces profiliranja ove stranke koji smo najavili na izbornom saboru", kazao je on.

Raguž podvlači da HDZ 1990 iz ovog profiliranja izlazi jači nego ikad, te je stoga pozvao i ostale stranke da krenu u isti proces.

"Ovu ću stranku vratiti u centar političkih zbivanja u BiH. Želimo novu dimenziju odnosa, kao što je legitiman odnos s predstavnicima drugih stranaka. Obećali smo novu politiku koja neće manipulirati i prozivati druge, već poći od sebe, doživjeti katarzu i biti spremna preuzeti odgovornost za ono što se obeća", kazao je on.

Također je ocijenio da Hrvati u BiH nisu problem, već ključ rješenja, te da je potrebno krenuti u proces ozdravljenja bh. političkog društva i ukupnih odnosa u BiH.