{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raftingom otvorena turistička sezona na bukovima Neretve

F
FENA
3.3.2015. u 15:42
98
5
Raftingom otvorena turistička sezona na bukovima Neretve
98
Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart, obilježen je na različite načine, prijemima, polaganjima cvijeća te drugim prigodnim skupovima i manifestacijama.


Grupa raftera iz turističke agencije "Visit Konjic" iz Konjica se odlučila da taj datum obilježi na jedinstven način.

Naime, oni su Dan nezavisnosti proslavili onako kako najviše vole, na rijeci Neretvi, a time i otvorili turističku rafting sezonu za 2015. godinu.Direktor agencije "Visit Konjic" Sanjin Bubalo Feni je kazao da je ideja novina, ali da će postati tradicija, s obzirom na to da je veliki broj osoba pozdravio ovaj način obilježavanja.

Naglasio je da treći dan pohvale stižu s više strana.Otvaranje rafting sezone u martu je također novina, a Bubalo je istakao da je time rafting sezona podijeljena na dva dijela, ekstremni rafting od marta do juna i ljetni od juna do oktobra.

"Iskusni rafteri će na ovaj način turistima pokazati bh. prirodne ljepote i u ovim, hladnijim mjesecima", rekao je Bubalo te dodao da hladnoća ne predstavlja nikakav problem zahvaljujući profesionalnoj opremi.Rafting tura u nedjelju startala je iz mjesta Bukovica, Glavatičevo.

Tokom plovidbe, navodi Bubalo, iskusni tim agencije "Visit Konjic" s lakoćom je savladao bukove Neretve i za tri sata čamcem sa zastavom BiH su uplovili u staru jezgru grada Konjica, ispod Kamene ćuprije.

Mnogobrojni turisti iznenađeni zimskim raftingom fotografirali su raftere i interesovali se za taj avanturistički sport koji će, prema procjenama ljubitelja tog sporta, postati vodeća turistička atrakcija u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: