BiH
114

Najavljujemo 15. Međunarodni turistički Krivaja rafting

Klix.ba
Petnaesti Međunarodni turistički Krivaja rafting će se održati u periodu od 22. do 24. maja 2015. godine na rijeci Krivaji.

Ovo je događaj po kojem su Zavidovići posljednjih godina postali prepoznatljivi i koji svake godine posjete brojni učesnici iz BiH, susjednih zemalja pa i šire. Također, radi se o događaju koji pored toga što ima za cilj očuvanje prirode ima i turistički značaj jer promoviše prirodne ljepote i ogromne turističke potencijale ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Rafteri koji su do sada posjećivali ovaj rafting nikada nisu bili uskraćeni za ekstremno uzbuđenje na vodi i rijeku Krivaju karakterišu kao jednu od najboljih rijeka u Bosni i Hercegovini i regiji za ovu vrstu sporta i zabave. Pored toga neizostavni su dobar provod i dobro druženje za sve vrijeme trajanja raftinga.

Organizator Rafting klub "Krivaja-Zavidovići" obezbjeđuje prijevoz od Zavidovića do kampa, kao i prijevoz učesnika i opreme na predviđenu etapu spuštanja niz rijeku Krivaju. Također organizator obezbjeđuje i učesničke kartice, ručak za učesnike, obezbjeđenje raftinga, medicinsku podršku, a predviđen je i odgovarajući zabavni program.

Rafting kamp je smješten u Dištici, MZ Maoča, Općina Zavidovići. Sve detaljni informacije mogu se dobiti putem Facebook grupe Rafting klub "Krivaja-Zavidovići".

Svi su dobro došli. Dođite da zajedno promovišemo i uživamo u pozitivnoj strani Bosne i Hercegovine, navodi se u pozivu iz ovog rafting kluba.