Komentari (191)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zaista ne znam čemu to prepucavanje preko statusa,svađanje i psovanje pripadnicima drugih naroda (naročito mislim na Srbe). Dokažite da mi nismo kao oni,makar možete prešutjeti i zadržati se ružnih komentara,makar na ove dane. Sjetite se proučiti koju dovu za nevine ljude. Nikad ne treba zaboraviti sve što se dešavalo,ali također i ne trebate pisati ''KOLJI SRBE'' i slično,a potom se preko komentara prepucavati sa srbima od 15 ili 16 godina.Dokažite da ste bolji od njih. Nisu oni krivi za to,čak nisu ni bili u ratu '95. Pa čak ni svi srbi nisu isti. Mada ko ste vi da sudite njima,uostalom,ima Onaj koji će svima suditi i kad tad će pravda sve stići,ako ne na ovom,onda na onom svijetu.
@Bubice ,eh baš ti su vidljivi pod mikroskopom
Nesmijemo više nikada biti merhametli. Trebamo tačno reći šta mislimo o njima.
Tudjman je isto pravi hrvat iz hrvatske hihihi I tomislav karamarko je pravi :))
****
Citava bosnjacka kultura je kopija turske
Evo da pokušam da dam normalan komentar. Jeste, u Srebrenici se desio zločin koji se karakteriše kao genocid. Većina Srba nema nikakvih problema da prihvati to. Ali dok god su Srbi ''Vlasi'', ''genocidaši'', ''popravoslavljeni Bosanci'', ne očekujte neke simpatije ili razumijevanje. Prihvatiti Srebrenicu kao genocid u ovim uslovima znači korak ka ukidanju RS. Srbi u Bosni to ne žele, Isto kao što vi niste željeli da ostanete u Jugoslaviji. Zašto bi Srbi prihvatili da žive u bošnjačkoj Bosni gdje ih mrze i gledaju da im unište identitet, ako ne i da ih fizički unište (po nekim komentarima ovdje)? Vaša istorija nije čista, počinje sa Osmanlijama i ide preko tri vijeka tlačenja hrišćana, onda raznih ekscesa u Austro-Ugarskoj (Schutzkorps), pa do kulminacije u Drugom svjetskom ratu gdje ste kao dio ustaša i SSa klali Srbe. Naravno, i Srbi su ubijali muslimane. Naša istorija nije čista i ima dosta zlodjela, ali jedna strana ima kolektivnu amneziju i istorija im počinje od Srebrenice.
e pa matja do 1992 niko ih nije mrzio, druzilo se, udavalo i zenilo i kumovalo s njima medjutim ti isti pravoslavci su pobili masu nenaoruzanog naroda ne samo u srebrenici. duga je lista "ociscenih" gradova i sela. silovano je hiljade zena i narod je zatvaran u logore gdje su ga mucili i ubijali dojucerasnji prijatelji i kumovi. sto se nase istorije tice nasa ne pocinje sa osmanlijama, za mene i veliki dio bosnjaka su te osmanlije bili okupator i osim vjere nista mnogo dobrog nisu donijeli. pri kraju njihove vladavine su sta vise nanijeli neopisivu stetu i nepravdu bosni i bosnjacima kad su na nasu molbu za autonomiju kao odgovor poslali omer pasu latasa koji je sve vidjenije i bogatije bosnjake poklao. te iste osmanlije su umjesto bosni tu autonomiju dali srbiji, dakle jasno je koga su preferirali. sto se tice handzar divizije nije za ponos ali ona je osnovana nakon ogromnih zlocina cetnika u istocnoj bosni i krajini. osnovana je tek 1943 i ----
Dalje, uz svu počast nevinim žrtvama, kojih je bilo dosta, zašto bi Srbi dobili etiketu genocidnog naroda, kad je recimo Hrvati nisu dobili posle Drugog svjetskog rata, kada je počinjen genocid nad Srbima? Zašto Njemci nisu dobili tu etiketu? RS nije nikakva genocidna tvorevina nego odraz želje srpskog naroda u Bosni. Taj isti srpski narod niko nije pitao kad se Bosna odvajala, nego su prostom većinom pokušali da ih ućeraju u unitarnu Bosnu, odnosno ideju Bošnjaka. Isto tako bi bilo u unitarnoj Bosni. I posle rata imali ste 20 godina da zakopate ratnu sjekiru i dokažete da ste bolji od Srba koje toliko mrzite. Da pokažete da su Mladić i Karadžić bile budale koje su obmanule narod. Niste to uspjeli. Uspjeli ste samo da uvjerite Srbe da im nema opstanka bez RSa u Bosni. Pročitajte samo komentare na ovom portalu, dobar dio Bošnjaka je zadojen mržnjom a pored toga potpuno uvjeren u nepogriješivost Bošnjaka. Neki čak i plaču zbog genocida a onda u sledećoj rečenici pozivaju na genocid Srba.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Divljacki krici
Moramo sebi priznati.. nije isto 8000 u srebrenici i 5 u parizu.... nikada se zrtve nece isto gledati... Kao sto se niko od nas nije ni poceso za milione ubijenih u ruandi, kambodzi, juznom sudanu i bilo gdje drugo.. osudio un to ili ne.. to je samo nasa mracna tacka.. i umjesto da nam pravdu advokatisu zapadne sile.. bolje je graditi dobre odnose sa susjedima...A savjest ce proraditi..kod svih..kad-tad
Kao i uvijek, Vaš Ujko je pripremio kratko prisjećanje na nedavnu povijest Bošnjaka. https://www.youtube.com/watch?v=S399B-XtPGA
"ukazuje na nužnost suočenja s istinom" Kad bi se Hrvati suocili sa istinom, mogli bi samo da placu do sudnjeg dana. Do tada mogu ponosno da proslavljaju protjerivanje ljudi, da razbijaju cirilicne table i uzivaju u svojoj etnicki "cistoj" barustini zvanoj Hrvatska.
jebem im majku hruscovsku
Toliko je nebitno sta ovaj Jozo ima da kaze. Palite se kao poturice na islam. :)
ova rezolucija ce se usvojiti kada njima bude pasalo
nisam ni mislila na srbiju.......nego na ostale mocnike.......ko zna gdje su njima njihovi interesi
Svi narodi iz regije su pobjegli od Serva, znajuci kakvi su krvolocnici. Danas se svi ti narodi bore za istinu, samo Servi i dalje zive u mitomaniji, citaju Blic i Kurir, prate TV vrijednu 2.000 KM, tzv. PTPC i uzivaju u turskim ritmovima na Pinku.