BiH
89

Radončić: Smjena me osobno raduje, sad ću se posvetiti izbornoj kampanji

Piše: Am. Dž.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Dom naroda Parlamenta BiH danas je potvrdio smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. Tim povodom u sjedištu Saveza za bolju budućnost (SBB) danas je održana press konferencija na kojoj je Radončić istakao da ga današnja smjena "osobno raduje", te mu omogućava da se posveti izbornoj kampanji.

On je rekao da su najvažnija postignuća Ministarstva sigurnosti BiH u vremenu dok je on bio ministar proglašenje dvojice iranskih diplomata personama non grata u BiH, zatim rad na donošenju Zakona o programu zaštite svjedoka, te usvajanje izmjena Krivičnog zakona BiH.

"Zabranom prisustvovanja u paravojnim snagama drugih zemalja za sva vremena smo zaštitili našu djecu da nepotrebno ginu u Siriji i drugim zemljama", rekao je Radončić.

On je istakao da je ministarski posao koji je obavljao "od mnogih međunarodnih zvaničnika pa i domaćih medija, ocijenjen vrlo uspješnim", te da su zahtjev za njegovom smjenom uputila "trojica najnepopularnijih političara u BiH".

"To su gospodin Izetbegović, Lagumdžija i Dodik. U tom smislu ja mogu da budem vrlo zadovoljan. Analitički i politički odgovorno rečeno oni su jedan opravdani antikorupcijski bunt građana, uz osudu pojedinačnog vandalizma, proglasili terorizmom, zloupotrebom droga i tražili su od mene da napravim krizni štab. Ja danas s ponosom nakon tri mjeseca, mogu reći da se razjasnilo ko su vandali, ko je uz narod, ko je protiv naroda. Današnja odluka Doma naroda je nešto što me osobno raduje i omogućava mi da se u potpunosti posvetim pobjedničkoj izbornoj kampanji SBB-a", rekao je Radončić.

Naglasio je da je od demonstracija u februaru ove godine u SBB upisano 75.000 novih članova.

"To dovoljno govori da građani cijene našu odlučnost da ostanemo uz narod", rekao je Radončić.