BiH
6

Radončić predložio kandidate za imenovanja u policijskim tijelima u BiH

SRNA
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić
Ministarstvo sigurnosti BiH uputilo je danas Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH prijedlog i rang-listu kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela u BiH.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je za ove pozicije predložio prvorangirane kandidadate sa liste Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Za poziciju direktora Granične policije BiH predložen Zoran Galić, za zamjenika direktora Granične policije Zijad Srabović, za zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Đuro Knežević, za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić, a za dvije pozicije zamjenika direktora Direkcije Uroš Pena i Mile Jurić.

Ministarstvo je predlažilo da se ova tačka, zbog poznate situacije isteka mandata rukovodilaca policijskih agencija i ranijeg zaključka Vijeća ministara da Nezavisni odbor što prije okonča intervjuisanje i rangiranje kandidata, uvrsti u dnevni red prve naredne sjednice Vijeća ministra BiH na odlučivanje i izbor rukovodstva ovih agencija.