Za Klix.ba
320

Radončić o pozivu SDA: Vrijeme je da se etablira bošnjačka reprezentacija na državnom nivou

Piše: I. Č.
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fahrudin Radončić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je za Klix.ba da će njegova stranka, nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji, naredne sedmice "održati sjednicu predsjedništva i institucionalno odgovoriti na poziv kolega iz Stranke demokratske akcije".

"Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu", kazao je Radončić.

Napomenuo je da SDA ovoga puta zaista želi da proširi patriotski blok i da su spremni na kadrovske ustupke kakve do sada nisu mogli primijetiti kao česte na bh. političkoj sceni.

"Meni se čini da ulazimo u finale koalicijskih odnosa koji bi trebali ići u korist svih, a najviše u korist deblokade sadašnje situacije i toliko potrebnog relaksiranja odnosa. I, što je najvažnije, snažnog socio-ekonomskog iskoraka za koji postoje odlični finansijski preduslovi", rekao je Radončić za Klix.ba.

SDA pozvala SBB da zajedno formiraju vlast: Čekamo odgovor

Poručio je da je SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao faktor stabilnosti.

"Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bosnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou", zaključio je Fahrudin Radončić.