|

Radončić: Mostarski sastanak iskoristiti kao prekretnicu

Radončić: Mostarski sastanak iskoristiti kao prekretnicu
0
S
SRNA
25.11.2012. u 15:02
40
komentara
0

dijeljenja
Radončić: Mostarski sastanak iskoristiti kao prekretnicu Fahrudin Radončić
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić smatra da lideri šest stanaka koje čine parlamentarnu većinu u BiH moraju mostarski susret da iskoriste kao prekretnicu i da se koncentrišu na ekonomska pitanja.
"BiH je u ekonomskom smislu srušena. Ona se može samo podići. Zna se ko je srušio i zna se ko je pokušava podići. Mostarski sastanak može biti prekretnica da se BiH okrene vlastitom uređenju, ekonomiji i stvaranju ekonomskih uslova za privredu“, rekao je Radončić na OBN televiziji i dodao da trenutna "šestorka" ima kapacitet da BiH krene naprijed.

Prema njegovom mišljenju, veoma je dobro da je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik pristao, i to sa dosta entuzijazma, da na nivou BiH rješava ekonomske i ostale probleme.

Radončić, koji je prije nekoliko dana izabran za ministra bezbjednosti BiH, istakao je da njegov prioritet na toj funkciji nije da se bavi sitnim kriminalom, nego strateškim kriminalom, a to je privatizacija u kojoj je uništeno stotine uspješnih kompanija.

"Ministarstvo mora da ohrabri i pravosuđe i policiju da se bave velikim zvjerkama. Moramo ohrabrivati tužilaštva da rade svoj posao. Najveći problem je sistemska korupcija, jer su tu najveće ekonomske štete. Mi se kao društvo moramo boriti sa sistemskom korupcijom“, naglasio je Radončić.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...