Molitveni doručak u Washingtonu
0

Radojičić: Poruka mira i razumijevanja širom svijeta

SRNA
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da je na 60. molitvenom doručku u SAD poručeno da je potreban mir, tolerancija i razumijevanje širom svijeta, te saradnja među ljudima bez obzira na vjeru, nacionalnost i mjesto u svijetu.

Radojičić, koji je učestvovao na tradicionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, rekao je u telefonskoj izjavi Srni da je glavni govornik na ovoj manifestaciji bio američki predsjednik Barack Obama, ali da se se prisutnima obratio i niz kongresmena i senatora. "Američki predsjednik govorio je o solidarnosti, ekonomskim izazovima i vremenima koja još nisu prevazišla ekonomsku krizu u SAD i u svijetu", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, osim poruka mira, tolerancije i razumijevanja širom svijeta, američki predsjednik je govorio i o potrebi da "oni koji imaju više i daju više, te da u kriznim vremenima učestvuju više".

Radojičić je rekao da je na molitvenom doručku razgovarao sa zamjenikom predsjednika Vlade Srbije Ivicom Dačićem, te zvaničnicima Makedonije, Albanije i Crne Gore. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske sastat će se i sa predsjednikom Odbora za Evropu u američkom Kongresu, koji se bavi problemima Balkana i Evrope, a sutrašnjim susretima sa predstavnicima nevladinog sektora završava višednevnu posjetu SAD.

Tradicionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, koji organizuju američki kongresmeni i senatori, prisustvovalo je više od 3.000 ljudi, od čega više od 100 sa područja Balkana.