BiH
18

Radnici uništenih preduzeća blokirali raskrsnicu u Živinicama

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Radnici nekoliko uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona blokirali su saobraćajnicu u Živinicama na magistralnom putu Tuzla - Živinice.

Nakon blokade glavne saobraćajnice u Tuzli u srijedu, radnici su najavili kako će u ponedjeljak organizovati proteste u Živinicama.

Iz Tuzle je organizovan prevoz autobusima nezadovoljnih radnika, a okupljalište je bilo u krugu preduzeća Konjuh.

Radnici i danas traže ostavku kompletne Vlade TK na čelu sa Bahrijom Umihanićem jer, kako navode, nisu ispunili data obećanja.

"Dosta je bilo premijerove demagogije. Neka podnesu ostavke“, izjavio je Sakib Kopić, predsjednik Sindikata Solidarnosti.

Zanimljivo, premijer Umihanić je prilikom preuzimanja dužnosti rekao kako je njegova ostavka kovertirana i da će se povući onoga trenutka kada radnici zatraže njegov odlazak.

Međutim, šest mjeseci kasnije Umihanić je promijenio priču, a od radnika je tražio da mu dostave pismeni zahtjev za njegovu smjenu.

Radnici su ogorčeni zbog, kako kažu, lažnih obećanja o revitalizaciji Dite i Konjuha. Predviđena je jednosatna blokada raskrsnice u Živinicama, a predstavnici radnika će dogovoriti dalje korake koje će realizovati narednih dana.