BiH
2

Radnici Unis Toolsa sutra će štrajkovati pred zgradom Vlade FBiH

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Radnici bivšeg preduzeća Pretis iz Vogošće sutra će u 10 sati štrajkovati ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zbog neispunjavanja uslova i neisplate zaostalih plata, kazao je za Klix.ba predsjednik Štrajkačkog odbora Dževad Bešlija.

Petnaest radnika Unis Tools d.o.o Vogošća sutra će s federalnim ministrom za energiju, rudarstvo i industriju Nerminom Džindićem pokušati postići dogovor i tražiti svoje plate.

Bešlija dodaje da je za njihove probleme potpuno nezainteresiran i Sindikat metalaca FBiH, čije je rukovodstvo ranije za naš portal kazalo da je u nekoliko navrata pomagalo radnicima nekadašnjeg Pretisa.

Štrajk radnika trebao je biti održan prošle sedmice pred zgradom Vlade FBiH, ali im policija nije izdala saglasnost zbog prethodno najavljenog štrajka radnika Tvornice konfekcije "Borac" iz Banovića i Zenice.

Podsjećamo, problemi privrednog društva namjenske industrije Unis Toolsa d.o.o Vogošća su doživjeli vrhunac kada se deset radnika zatvorilo u jednu prostoriju u preduzeću i nije željelo izaći.

Štrajk radnika, prema najavama, trebao bi trajati do 14 sati.